ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1010 Even – 't Scheldt

1010 Even

 

VOLGEND NUMMER
Ons volgend nummer, 1011, verschijnt op 19 juli 2011.
***
CENTEN
De Waalse Luchthavens keren acht (8) miljoen euro aan dividenden uit. Dat betreft Luik en Charleroi.
De luchthaven van Charleroi (BSCA) maakte 10 miljoen euro winst.
De speelgoedluchthaven van Deurne-Antwerpen zal Monopoly-geldbriefjes laten drukken om uit te delen.
Onbekwame lummels: dat zijn de Vlaamse politiekers die verhinderen dat Antwerpen een volwaardige luchthaven zou hebben. Daarin geruggensteund door een even onbekwaam en kortzichtig Antwerps stadsbestuur dat zelfs het belang van een luchthaven niet kent.
Zopas maakte de directie van Charleroi bekend dat zij de luchthaven zullen uitbreiden.
Kan de Waalse regering het bestuur van de luchthaven van Antwerpen-Deurne niet overnemen?
***
Van de hand tot de mond valt de pap op de grond
***
WOORDVOERDER WEG
Tom van den Troost, de perswoordvoerder van het Vlaams Belang heeft zelf zijn ontslag aangeboden. Hij was een hevige supporter van Marie-Rose Morel. Bij de uitvaart was hij o.a. met Koen Dillen, tot grote verwondering van de partijtop, één van de dragers van de lijkkist. Aangezien hij zijn ontslag niet kreeg, diende hij het maar zelf in.
***
Zotte ambachten zijn er niet, zotte mensen wel
***
BIERPASSIE
In het nieuwste nummer van Bierpassie meldt uitgever-hoofdredacteur Ben Vinken dat de samenwerking met het Magazine van De Morgen is stopgezet: daar is Rudi Collier niet meer werkzaam en bijgevolg is daar minder behoefte aan alcohol en helemaal geen nood aan artikelen over alcohol..
***
De keel, al is zij klein, kost veel
***
GAZET VAN ANTWERPEN
De daling van de oplage van het orgaan van Patrick Janssens zet zich flink verder. Toen vorige week er op de webstek van Gazet van Antwerpen heel wat verontwaardigde reacties binnenkwamen van lezers over het sluiten van café Conforta in Deurne, werden die plots van het scherm weggeveegd: ze mochten niet meer verschijnen. Kritiek op Patrick Janssens is bij Gazet van Antwerpen ongeoorloofd. Het leverde nog meer protesten op en slimme lezers gebruikten andere onderwerpen om toch hun hart te kunnen luchten.
***
Zoveel hoofden, zoveel zinnen
***
PALM, GEEN BOLLEKES
Bij het jaarlijks petanque-feest aan het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen werd de al jaren sponsorende brouwerij De Koninck vervangen door het gerstenat van brouwerij Palm.
Toen bij de presentatie van ‘Hoe tapt men een bolleke?vorige week in het Antwerpse stadhuis een van de organisatoren van het petanque-festival dat aan de pr-man van brouwerij Moortgat meedeelde was die zeer, ja verontwaardigd: ‘Wij hebben geen aanvraag gekregen…’
Brouwerij Moortgat mag dan wel De Koninck overgenomen hebben (en van faillissement gered?) maar dat wil niet zeggen dat de inkomende briefwisseling ook naar Breendonk wordt gestuurd.
‘t Is alsof de Duvel er mee gemoeid is…

Brouwerij De Koninck was in het Hiltonhotel goed vertegenwoordigd toen daar de manifestatie Bierpassie werd voorgesteld.
In het Stadhuis werd medegedeeld dat in de toekomst er geen ‘Prinskes’ meer zullen geschonken worden, maar alleen nog ‘Bollekes’.
Het ‘politiek’ huwelijk De Koninck-Stadhuis blijft dus be-staan.
BM
***
Uit het oog, uit het hart

***

 

vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *