ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1009 Even – 't Scheldt

1009 Even

‘t SCHELDT ZOMERT

Vanaf volgend nummer (1010 – 5 juli) zal ‘t Scheldt net als vorig jaar, in de maanden juli en augustus om de veertien dagen verschijnen.
***
Is d’eerste juli regenachtig, gans de maand is twijfelachtig

***
TOM NAEGELS
Een kereltje die zich overal opdringt, een paar boekjes heeft geschreven waarvan niemand verder leest dan de tweede bladzijde. Zijn naam: Tom Naegels. Zijn ellebogen steken door elke trui of jas die hij heeft: hij dringt zich op, hij wringt zich naar voren. Hij begon bij de Gazet van Antwerpen als freelance journalist. De toenmalige hoofdredacteur Luc van Loon bedankte hem nadat Tom Naegels in een column schreef: ‘Ik schijt de gazet vol…’naegels
In feite is dat een juiste gevolgtrekking: hij heeft niets anders in zijn lijfje’.
Hij werd zopas bij De Standaard bevorderd tot ombudsman. Het ventje moet oordelen (!)over de ‘correctheid’ van de artikelen in die krant.
Het is toegelaten te schaterlachen.
***
Men plukt geen veren van een kikvors
***
MAROKKAANSE TERREUR
In Deurne heerst een ware terreur, toegestaan door de districtsburgemeester, de soms nuchtere, SP.a-er Frank Geudens. Het bekende café Conforta, een van de laatste cafés in de buurt, sluit uit pure wanhoop de deuren. De terreur, uitgeoefend door jongerenbendes, kan de uitbaatster Frieda Beyens niet meer verdragen. ‘In nog geen drie jaar tijd heb ik zestien ramen en vier rolluiken moeten vervangen omdat ze die telkens vernield hadden’, vertelt de uitbaatster aan een reporter van Gazet van Antwerpen.
En Frank Geudens, wat doet die? Die zegt ‘Schol‘. En ook burgemeester Patrick Janssens (Knack) – de ploert zwijgt.
***
De bijl velt ook de eikenboom
***
VERKEERDE
De Brusselse socialist minister Smet heeft beslist dat de rechtstreekse tv-uit-zending van het 11-julifeest er niet komt: hij stelt geen budget ter beschikking.
Kan je van een verkeerde een andere beslissing dan een verkeerde verwachten?
***
Zet een puit op een gouden stoel, hij springt weer naar de poel
***
GOUDEN ZAKEN
De ‘escortebureaus’ doen gouden zaken als er een Europese top in Brussel is. Dat melden de media. Het is niet de enige manifestatie die de hoeren overuren bezorgen. Ook bij stakingsoptochten is het ‘hochbetrieb’ bij de dames van liggende zeden.
En om niet te discrimineren: ook de liggende heren trekken dan veel volk, maar uitsluitend van het zogezegde mannelijk geslacht…
Voor ons blijft het hetzelfde, welke manifestatie er is…’, stelt een bordeel-houder
***
Men moet geen bontwerker brengen, waar een mooie kat is
***

deurwaarder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *