ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1008 Hfd – 't Scheldt

1008 Hfd

 

Een uit vijf voormalige en vele jaren schandelijk verwaarloosde musea bijeengeroofd allegaartje, een niet zelden potsierlijke bric à brac overgoten met een aartsconventioneel, perfect voorspelbaar, politiek hypercorrect en multicultureel sausje. Her en der rammelt er wel wat en de beveiliging is een lachertje maar dat kan de pret niet drukken: het ‘toffe‘ personeel van alle verdiepingen en geledingen schijnt zich ondertussen geweldig te amuseren! Drijf dus gerust de volgende kudde beaat blatende citytrippers naar binnen, trek nog een blik lezers-met-oogkleppen van de juiste tijdschriften en weekendbijlagen van ‘onze‘ kwaliteitskranten (met kortingbonnen) open en staar je enkel en uitsluitend blind op de bezoekerscijfers – voor zolang het duurt…
Ondertussen weet geen hond wat er met het Vleeshuis zal gebeuren, zijn het Volkskundig en het Etnografisch Museum ijskoud en vakkundig geliquideerd, kan de vertimmering van het Steen tot een ‘middeleeuws’ pretpark voor snotapen en andere jongeren eerlang ter hand worden genomen en waagt niemand het nog om de namen Ridder Smit van Gelder of Brouwershuis te laten vallen.
Wie maakt eens op een regenachtige zondagnamiddag de inventaris van wat er – alleen al maar binnen de Singel – staat te verrotten en te verkommeren? Al eens gaan kijken naar de brokstukken van het Peter Benoit-monument (door Henry van de Velde) in het Albertpark?
Of onlangs nog door de Grote Pieter Potstraat gelopen voorbij de semiruïne van de ex-kapel daar? Misschien wel vorige vrijdag de Frut gelezen en gezien (met reuzenfoto op pagina 1) over de schandelijke verwaarlozing en snel voortschrijdende teloorgang van de neogotische Handelsbeurs aan de Twaalfmaandenstraat?

Staat u me toe het zo te stellen: dat schepen Van Campenhout een lapzwans is (waar we zijn volgende partij veel succes en dolle pret mee wensen), was ons al bekend. Maar veel vertrouwen in zijn optimistische kabinetsadviseur Joeri moet u van ons ook niet verwachten!
En als het zelfs de moniteur van Janssens dan te veel wordt en redacteur Wim Daeninck in zijn boze pen kruipt, gaat er misschien toch hier of daar eindelijk wel een wenkbrauw de hoogte in?
Tal van doodbrave en ziekelijk naïeve lieden verkeren min of meer oprecht in de mening dat het roemloos verdwijnen en teloorgaan van monumenten – zoals in het (recente en minder recente verleden) – als daar zijn de citadel, de Spaanse omwalling (met als laatste restant de Blauwmoezeltoren), de kazernes en poorten op het huidige tracé van Singel en Grote Ring, het Tolhuis, het Zuidstation, de Gratiekapel enzovoorts en zo verder vandaag de dag niet meer mogelijk zou zijn! We hebben nu immers beschermingsprocedures, inspraakraden en adviescommissies, bevoegde diensten en cultuurconsulenten…
Dames en Heren, blijf rustig dwalen in uw oeverloos en derhalve onnozel vertrouwen in de hersenloze kobolden en andere proleten die deze stad (en helaas ook dit land) heten te besturen!
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *