ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1007 Even – 't Scheldt

1007 Even

 

LIEGEN
‘Geachte hoofdredacteur,
als volgens de CIM-cijfers de oplage van Gazet van Antwerpen inderdaad officieel onder de 100 000 gedaald is, waarom vermeldt deze krant dan alle dagen (tweede bladzijde, links onderaan) dat haar oplage volgens CIM
120 000 exemplaren is? Voor zoiets is er slechts één term beschikbaar: liegen. En als ze al over zichzelf zo kunnen liegen. Hoogachtend,

A. Lert
***
Op kwade woorden goede reden, stelt menig korzel hoofd tevreden
***
IJZERWAKER
Zoals reeds gemeld in een vorig nummer zal op de komende IJzerwake niet alleen Rudi van der Paal worden herdacht, ook Marie-Rose Morel deelt in die eer (als ruziestookster?). Tot verbazing van heel wat ‘trouwe‘ nationalisten maar ook tot ongenoegen van enkele Ijzervreters, pardon – IJzerwakers.
Bob Hulstaert bv.
Hulstaert was een Dillen-intimus. Verschillende VB-ers herinneren zich nog dat toen Marie-Rose Morel van partij wisselde en de overstap van N-VA naar VB maakte, hij nadrukkelijk waarschuwde dat het binnenhalen van Marie-Rose Morel uitsluitend last en ruzie zou veroorzaken in de partij. Hij kreeg gelijk over de ganse lijn.
In vorig nummer berichtten wij over Lieve Vandenbergh. Zij behoort echter niet tot het IJzerwakeclubje. Zij wierf reclame voor een 11-juliviering in Antwerpen.
***
Wat de mond verteert dat moet de hand betalen
***
EVY GRUYAERT
Weekendkranten. Bestaat er een grotere volksverlakkerij? Tonnen papier, maar is het allemaal wel waar wat er geschreven wordt?
Neem nu zaterdag 4 juni. Het Nieuwsblad komt op de proppen met een drie bladzijden groot interview met VRT-één/omroepster Evy Gruyaert onder de titel ‘Ik ben klaar voor kinderen’.
Dezelfde dag op de voorpagina van Gazet van Antwerpen verkondigt dezelfde tv-presentatrice ‘Aan kindjes ben ik nog niet toe’.
Wie van beide nieuwsbronnen moeten we nu in godsnaam geloven?
En dan schrikken dat de verkoopcijfers achteruit boeren.
J.C.
***
Het moet een wijze hand zijn die gekken wel zal scheren
***
BEDRIEGENDE LEEUW
Toen ABVV-voorzitter Rudi de Leeuw in het VRT-Journaal zijn afschuw liet blijken over de opmerkingen van Europa betreffende het overgesocialiseerde staatsbestel van België was hij vergeten zijn bureau deftig op te ruimen. Schuin achter hem zag men een pamflet liggen met als titel: ‘ABVV. Men bedriegt u!’.
Als Rudi misschien de waarheid niet spreekt… kan men die altijd bij hem komen lezen
Jacob Corneel
***
Een volle buik denkt aan geen lege
***
ACCURATE STANDAARD…
Op 8 juni brengt De Standaard als enige krant het verhaal van de allochtoonse lieverdjes van het Atheneum van Antwerpen. De door de socialistische directrice Karin Heremans opgevoede leerlingen ‘... maakten het zo bont dat ze de sfeer hele-maal verziekten… vielen op straat en in hun hotel jonge Parisiennes lastig… op weg naar huis maakten ze van een pauze gebruik om met elkaar op de vuist te gaan…’
***
Ros haar en elzenhout groeien maar op slechte grond
***
…WORDT GEESTIG

Geestig is het om in dezelfde krant op bladzijde 27 onder een grote kop te lezen: ‘Allochtoon hooliganisme bestaat niet’..
Banditisme wel, maar dat is het vermelden niet waard…
***
Als de roe van de rug is, is het geselen gedaan
***
GENT
Vorig jaar schreven in Gent 170 hongerigen in op het ‘Steakfestijn’ van het VB. Na het vertrek van Francis Van den Eynde en zijn ruziegestook namen dit jaar 210 hongerigen deel aan het jaarlijks eetfestijn.
Een vertrek kan ook gunstige gevolgen hebben…
***
Te willen samen zingen en blazen, dat is de daad van rechte dwazen
***
MERKWAARDIGE KEUZE
De Groenen! zijn uitgesproken tegen pels.
Dat is hun recht.
Maar waarom zijn zij niet tegen leder?
***
Gemeenlijk laakt de gek in anderen zijn eigen dwaasheden
***
SCHEVE BORDEN
Wanneer is er nog eens een ‘diner met scheve borden?‘ vragen zich bepaalde loontrekkers bij grote, heel grote bedrijven af. De naam van Electroroebels wordt zelfs genoemd. Of iets in die aard. Dergelijke etentjes zijn zeer gegeerd.
Vóórdat de soep wordt uitgeschept neemt men uit voorzorg de (gevulde) envelop weg die onder het bord ligt. De omslag openen en tellen hoeveel (smeer-)geld erin zit doet men niet. Meestal gaat men vlug – wat vrouwen noemen ‘de neus poederen’.
***
God spijst alle vogels, maar zij moeten er om vliegen
***

 

 

irritatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *