ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1007 Bril – 't Scheldt

1007 Bril

Hier zit ik nu met al mijn frisse groengerijpte komkommers. Ook de rest van mijn verse groenten vindt moeilijk nog gretige kopers.
‘t is toch altijd hetzelfde met die Duitsers. Eenenzeventig jaar geleden hebben zij mijn velden plat gebombardeerd, nu maken ze mijn ganse oogst kapot. Het is godgeklaagd dat zij de oorzaak van de EHEC-besmetting niet kunnen achterhalen. Het begon bij hen en verspreidde zich verder over Nederland, Frankrijk, Engeland enz… Enkel dit apenland heeft nog geen EHEC-zieke. Toch valt ook hier de verkoop van groenten stil omdat niemand weet waar en wie de oorzaak is. Eerst beschuldigde Duitsland de Spanjaarden, iets waar ik sinds de inquisitie en/of Fabiola niet van wakker lig, dan gingen de beschuldigingen naar iemand anders dan weer naar een ander… Met als resultaat dat geen enkele koper onze groenten nog vertrouwt. Rusland sluit zijn grenzen en weigert elke import van Europese groenten. Het wordt voor ons boeren een regelrechte ramp met miljoenen Euro’s verlies, die volgens George-Kris Clooney-Peeters (Vlaamse Premier) zal worden terugbetaald. Iets wat ik pas zal geloven als ik de eerste eurocent hiervoor zal ontvangen. Maar ja, Peeters en ik verschillen al een leven lang van geloof. Mijn God is mijn Mitje en die van Peeters leeft op een wolk.
Ik hoop in elk geval dat die miserie vlug achter de rug zal zijn en dat we binnenkort kunnen zeggen zoals we uitriepen in 1945:
Dit was een kwamkwammertijd
Boer Bavo
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *