ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1006 Even – 't Scheldt

1006 Even

IJZERWAKE
Wie bijzonder selectief is in het kiezen van ‘Wie sturen we persberichten, wie nodigen we uit?’ zijn de Godfathers bij het clubje dat zich IJzerwake noemt.
Lang niet elke vereniging of medium vinden zij koosjer genoeg om op hun perslijst te figureren. Zo krijgen wij, ondanks herhaald, vriendelijk en beleefd verzoek van hen geen persmededelingen. Voor hen zijn wij onbestaand. Het grote geluk voor vele Vlamingen na de oorlog is ge-weest dat de repressie niet door Vlamingen werd uitgevoerd. Alhoewel, helemaal onbestaand zijn wij niet voor de Ijzerwakers. Neen, zij weten wel degelijk van ons bestaan af. Bv. om tegen forse betaling reclame te maken in hun programmablad. Die hypocrisie legt men wel aan de dag.
Lieve Vandenberghe stuurde ons een verzoek om een advertentie te plaatsen. Onze lezers herinneren zich haar: in vorig nummer (1005) meldden wij dat zij de beste ledenwerver voor de VVB uit de beweging schrapte. En op een Zuid-Afrika-avond onlangs in Berchem zorgde zij voor Franse wijn bij het Afrikaanse eten…
De huichelachtigheid én de onbekwaamheid zijn troef.
Op de komende IJzerwake worden mensen herdacht die ons het afgelopen jaar ontvielen. Zo zal o.m. hulde worden gebracht aan Rudi van der Paal. Volkomen terecht.
Dat bij de dodenherdenking ook een zekere Marie-Rose Morel wordt betrokken roept toch vraagtekens op over de geestelijke gezondheidstoestand van de IJzerwakebestuurders. Tenzij een van hen, of meerdere, nauwere of heel speciale banden had met haar…
***
Een goed metselaar verwerpt geen steen
***
ELIO DI RUPO
Elf maanden regeringsonderhandelingen kregen formateur Elio di Rupo niet klein maar na het bijwonen van de beslissende eindronde-wedstrijd in de tweede klasse van het voetbal tussen Bergen en Waasland-Beveren diende de PS-voorzitter geopereerd te worden aan de stembanden.
Onvoorstelbaar hoe de impact van het populaire voetbalspelletje steeds maar groter wordt in onze samenleving.
Jef Penalty
***
Een twistziek mens krijgt altijd op zijn oren
***
DI RUPO II * DI SUPRANO
Di Rupo is geopereerd aan zijn stembanden. Er zijn bronnen die beweren dat hij een sopranostem wilde hebben en dat daarom die operatie in zijn lagere regionen zou plaats vinden. (cfr. Castrato).
Elke verwijzing naar de zeer succesvolle serie over de Maffiafamilie ‘The Sopranos‘ blijft louter toevallig.
Of niet?
Jacob Corneel
***
Met naarstige hand en sparende tand, koopt men renten en land
***
UIT ZUID-AFRIKA
Wij stuurden aan al onze Afrikaanse adressen de co-lumn van Boerskot verschenen in ons laatste nummer.
Wij ontvingen o.a. deze reactie:
‘Baie dankie vir nuus van my eie land wat daar van my stamland af kom. Ek geniet dit baie. Party keer is die nuus hier in SA soos treurig dat ek wens my voorvaders het nooit hier heen gekom nie, maar liewers in Neder-land gebly. Ek skryf hier van my werk se rekenaar af ek werk vir Elize Barnardt. Ons het so ‘n mooi land maar ons probleme maak dat ‘n mens dit glad nie meer raaksien nie.
Groete uit ‘n koue Kimberley (die stad van die diamante)
Dalena van der Walt, Zuid-Afrika
***
Een vleier is vriend in de mond maar altijd vijand in de grond
***
LAWAAI-FESTIVAL
Het jaarlijks lawaaischandaal op de Antwerpse Groenplaats is weer van start gegaan.
Natuurlijk met oorverdovend lawaai. Op een rustbank zit-ten en met je gebuur keuvelen praten: onmogelijk want onverstaanbaar.
Alleen het schorremorrie voelt er zich goed bij.
En de de ploert – de burgemeester (Knack) – natuurlijk ook.
***
Als het water iemand in de mond loopt, leert hij zwemmen
***

fileleed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *