ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1005 Even – 't Scheldt

1005 Even

NEEF VAN MARIE-ROSE

Story meldt in haar blad dat de neef van Marie-Rose Morel een roman gaat schrijven.
En wij die dachten dat Morel al volledig uitgemolken was…
***
Regent het op de baas, dan drupt het op de knecht
***
STAMNUMMER 13
GBA‘s nieuwe sterke man Patrick – ‘ik ben geen showmanneke’Vanoppen doet er alles aan om de oude Beerschottijden te doen herleven. Germinal verdwijnt uit de clubnaam en bij de voetbalbond werd een verzoek ingediend om voortaan terug onder stamnummer 13 op te treden. Met dat laatste kan het Uitvoerend Comité niet akkoord gaan. Op het moment van de schrapping in 1999 bedroeg de bondsschuld van de ‘oude Beerschot’ zo’n 22 miljoen Belgische franken (ruim 550 000 euro en die moet eerst afgelost worden vooraleer een nieuwe aanvraag in overweging kan genomen worden.
Het is niet allemaal slecht nieuws op het Kiel. Vanoppen‘s leuze ‘Den beer is back’ zou gehoor vinden bij ‘t Ruimerke om als co-sponsor op de mauwe-witte shirts te fungeren.
Jef Penalty
***
Als er zaad in ‘t bakje is kan de vogel pikken
***
PENNEMES
Het gratis verdelen van een (klein) pennenmesje is niet bepaald het gelukkigste idee van de reclameafdeling van het Vlaams Belang.
Stel u maar eens voor dat er met dat mesje ‘ongelukken’ zouden gebeuren…
Waarom delen ze niet gratis kleine rollen wc-papier uit?
Is heel wat hygiënischer want ontlast lichamelijk en geestig.
***
Een goed metselaar verwerpt geen steen
***
CHARD
Eén der beste Franse spotprenttekenaars is zeker Chard. Al jaren illustreert zij in Rivarol politieke gebeurtenissen en de actualiteit. Zij doet dat met veel zin voor humor. Bij uitgeverij ‘Les Editions des Tuileries‘ verscheen haar boek ‘Ma déclaration des Droits de l’homme‘ waarin elk artikel van de Verklaring van de Rechten van de Mens begeleid wordt met een spotprent. Wij hebben de eer en het voorrecht deze karikaturen te mogen publiceren.
De kunstenares Chard is een beminnelijke, charmante dame, bijzonder intellectueel begaafd en zij heeft uiteraard een grote zin voor humor.
***
De molen gaat niet om met wind die voorbij is
***
NDP * NOUVELLE DROITE POPULAIRE
ndpEen stand die op de banketmiddag van Rivarol logo megretzeer bezocht werd door de aanwezigen was NDPInformations. Op 8 mei jl. hielden zij hun traditionele optocht ofte défilé. Die trok dubbel zo veel volk als vorig jaar: 1 500 deelnemers. De NDP bereidt zich voor om zo veel mogelijk kandidaten bij de volgende verkiezingen voor te dragen. De NDP wil samenwerken met de ‘Parti de la France van Carl Lang en de MNR Mouvement National Républicain‘ van Bruno Mégret.
***
Bij moeilijke heren valt veel te leren
***
COLIN POWELL
De eregast op het ‘Diamantfeest‘ in Antwerpen was Colin Powell. Een militair. De man die onnodig Irak bin-nenviel. De man die zoveel plezier had toen hij de hele wereld toonde hoe een brug wordt vernietigd, zich geen snars aantrekkend hoeveel mensen er daarbij om leven komen.
Is dat de ideale gast voor een diamantcongres? Hoeveel levens heeft die man op zijn geweten? Zijn er geen andere ‘eervollere’ gasten die gevraagd kunnen worden?
Waarom het SP.a-madammeke Sabine Denissen niet gevraagd? Dat zou nog eens een interessante voordracht geweest zijn: ‘Hoe werd het Antwerps diamantmuseum bestolen?’
***

alleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *