ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1004 Hfd – 't Scheldt

1004 Hfd

Ik zat er eigenlijk al een hele tijd op te wachten, op die nieuwe getuigenissen tegen kindervriendbisschop Vangheluwe en het zou mij eerder verbazen als het bij dit biechtgeheim zou blijven, want zo’n ‘andere geaardheid’ komt nooit zomaar plots als een Goddelijke Inspiratie uit de hemel gedonderd. Alhoewel, met Goddelijke Inspiraties moet je uitkijken, die kunnen zich soms danig controversieel voordoen, wellicht omwille van de impakt die ze dan verwekken.

Neem nu Judas, waarom moest die Jezus verraden? Omdat er anders van heel het verhaal niets was in huis gekomen!
Stel nu bv. dat Dutroux niet ‘op tijd’ die monsterachtigheden had uitgehaald en dus geen aardbeving van morele verontwaardiging had veroorzaakt, dan was vandaag Pedofilie de gewoonste zaak van de wereld, want jaren vóór Dutroux werd er al intens gelobbyd om pedofilie burgerrecht te verschaffen in onze ‘Permissive Society’ (een term uit ‘68 die alles zegt maar die ‘ze’ vandaag niet meer gebruiken) perverse maatschappij dus.
In de dolle Roze Balletten – jaren ‘70-’80 begonnen de vrouwelijke ministers en magistraten in drommen van de band te lopen wat opvoeding, onderwijs, gezinsmoraal en rechtspraak alleen maar ten goede kon komen, dacht je.
Er moest nl nog heel wat gedédiscrimineerd en geontrollenpatroond worden. Wat heb je bv. aan Vrije Liefde zonder gelegaliseerde kindafdrijving?
Dat is zoiets als een fles wijn zonder kurkentrekker, wat meteen vorstelijk werd verholpen. ‘Kinderen zijn kleine volwassenen’ is een statement van toen en men ging dat de kinderen duidelijk maken via seksueel onderricht vanaf de papschool. Het werd als het ware de ruggengraat van het onderwijs. Niet zozeer om te leren hoe men de kindjes verwekt dan wel hoe men ze spelenderwijze niét verwekt (‘vergrijzing’ was toen nog een verwaarloosd thema…)
Hoog tijd dus om de leeftijdsgrens voor seksuele volwassenheid aan te passen. Ministerin Miet Smet en haar collega van Justitie Jean Gol vonden dat die wel van 16 op 14 jaar kon gebracht worden, terwijl er in Nederland al geijverd werd voor een (voorlopige?) limiet op 12 jaar!
Zo’n geestverruimende omwenteling zou wellicht respectabele gezagsdragers van diverse obediëntie en geaardheid uit de (chantage-)wind kunnen zetten, temeer daar het verzamelen van gekleurde adoptiekinderen en het Thailandtoerisme goed van de grond begonnen te komen.
Op het ‘middenveld’ waren er reeds hoopvolle toekomstgerichte pilootprojecten aangezwengeld. Zo heb ik hier een krantenartikel uit ‘Kerk en Leven van 7 aug. 1984 dat een oecumenisch pleidooi is voor georganiseerd Begrip voor Pedofilie, met de nodige pastorale en werkgroep contactadressen vandien. Daar had je ook lolbroek pater Versteylen die zijn opvoedkundige experimenten in de stijgbeugels zette te Viersel. Dat was nog eens voluit ‘anders gaan leven met groen! Achter de oren. En zoals alles in dit land een communautaire wederhelft meezeult was er ook een Waalse gezalfde Houtart die zich ontpopte tot ware weldoener van derdewereldjongetjes.
Tja, wat de mantel der liefde zoal jarenlang vermag te dekken… Dat mediabelangstelling soms snel kan omslaan in een doofpotoperatie wordt geïllustreerd door bv. Het Unicef-Cries-schandaal anno 1987 met als ‘tatort’ de universitaire kelders van de U.L.B., waarbij – naast een fototheek van de vermakelijkheden – een fichier opdook met 800 domiciles van ‘vers vlees’-amateurs. Een ander – recenter – geval van persamnesie deed zich voor rond een anders geaarsd coryfee van het Waalse socialisme die in smalle pedofiele schoentjes kwam te staan.
Juridisch ging het er dan om of de schandknaapjes ja-dan-neen reeds of-nog-niet 16 jaar waren…
Nu vraag ik mij af of pedofilie tussen een man en een jongetje misschien iets te maken zou kunnen hebben met homosexualiteit? Ik heb die term nog nooit weten vermelden bij dergelijke schandalen. Maar misschien gaat deze vraag in tegen het homo-adoptiemensenrecht.
Om terug te komen op Vangheluwe en diens gelijkaardigen binnen de priesterkaste, er wordt in progressieve middens betoogd dat de afschaffing van het priestercelibaat aan het kindermisbruik zou verhelpen. Ik heb daar mijn twijfels bij, want ik zou de pedopotelende echtgenoten en grootvaders van deze wereld niet de kost willen geven… Anderzijds zouden onderlinge priesterhuwelijken wél soelaas kunnen bieden.
Een ander punt van discussie is hoe zo’n pedopriester en dito seculieren met (of zonder) vervallen houdbaarheidsdatum, moeten gestraft worden. Ik ben niet echt wat men bijbelvast noemt en het hellevuur zal dus mijn deel worden, maar in het Heilige Boek staat naar verluidt toch iets wat mij aanspreekt. De Heer Jezus zou in hoogsteigen persoon zoiets gezegd hebben in de aard van ‘Iedere viespeuk die zijn pikkels niet van kinderen kan afhouden moet met een molensteen rond de nek in de beerput gedumpt worden’. (Tiens, zou Jezus voor de doodstraf geweest zijn?)
Nu, mij hoeft het niet per se een molensteen te zijn, twee bakstenen volstaan. En de beerput dan? Nou daar kunnen ze zich lekker thuis voelen.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *