ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1004 Bril – 't Scheldt

1004 Bril

Enkele jaren geleden heb ik een fokstier aangekocht bij een gerenommeerde veekoopman. Die man kocht zijn dieren overal ter wereld. Het enige wat voor hem telde was een gezonde stamboom, liefst één die sequoiahoog tot in de hemel reikte. Omdat wij enkele centjes opzij hadden kunnen zetten beslisten mijn Mitje en ik een zware investering te doen met uiteraard een hoog rendement als vooruitzicht. Die enkele centjes werden wel vele, heel veel Euro’s. Maar het beest van onze keuze zag er dan ook héérlijk uit. Eén en al spier, een mannelijkheid die er vanaf droop, kortom een bundel testosteron met twee hoornen. Hij doet zijn werk meer dan voortreffelijk en in de weide lopen al meer nakomelingen rond dan we verwacht hadden.

Hij is soms zelfs overactief, zodat we hem moeten intomen. Door zijn stoer, struis uiterlijk is hij ook een geboren leider. De ganse kudde beweegt en reageert op zijn autoritair bevel. Zijn stam was van Duitse oorsprong maar zijn wortels reikten zelfs tot in een oud-Perzisch geslacht dat in het bezit was van de legendarisch rijke Aga Khan (= Grote Heerser). We waren echt onder de indruk van de adelbrieven en besloten dan ook onze stier ‘Aga Khan’ te noemen. Onze Aga Khan bleef onverpoosd zijn verplichtingen nakomen tot grote vreugde van mijn Mitje, mezelf en al de koeien in zijn weide. Zijn struize gestalte, zijn geloei en zijn lange puntige hoornen beheersten mijn ganse weide alsook de kudde. Koeien die ietwat weerbarstig waren en er geen zin in hadden werden zonder pardon tot copulatie gedwongen. Een echte ‘fokstier’ dus.
Wij volgen het nieuws op de voet. Want wij willen op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de wereld. Onze stier is een ‘struis’ beest en we hebben dat vlaamse woord een beetje verduitst. Vanaf nu noemen wij hem: ‘Strauss Khan
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *