ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1003 Val – 't Scheldt

1003 Val

Nonkel was te zien in de klas van Frieda, Nonkel stond in Dag Allemaal, Nonkel werd plezant geparodieerd in ‘Soit Belge et tais-toi ‘ als de assistent met de wafeltjes voor de Grote Leider, dat was allemaal heel prettig. Maar nu is er werk aan de winkel: als Bewaker van de Zuivere Leer binnen de Grote Volkspartij heeft Nonkel weer een schandalig gedrag onderzocht. Deze keer gaat het over brulaap Vic Verolsjt. Die ouderling leidde jaren een dubbelleven! Een dame in Antwerpen én nog een dame in Dendermonde, je moet het maar kunnen. Nonkel vindt het echter niet kunnen. Na het rokje van Kimmie wordt er van hem verwacht te reageren. Bij de Grote Volkspartij doen ze overigens liever aan reageren dan aan regeren. Als ongelovige is Nonkel een god in het diepst van zijn gedachten. Daarom zal hij Vic de Pik danig de levieten lezen. En als er geen bewijzen te vinden te zijn, is dat tegenwoordig geen excuus meer om niet veroordeeld te worden. Dat moet Vic de Pik als eerste begrijpen.

De Antwerpse afdeling van de Grote Volkspartij heeft na de komst van Vic de Pik besloten dat in 2012 iedereen die op de lijst staat mandataris moet worden. Voor wie zijn oor te luister legt bij de plaatselijke potentaten is dat zonneklaar. Hun ambities reiken zo hoog als onze ‘o lieve-Vrouwentoren’.
Luc Lemming die grossiert in kinderen uit nieuw samengestelde gezinnen en nog wat adopteetjes als kers op de taart, vindt enkel een stedelijke schepenwedde beter dan wat hij als OCMW-ondervoorzitter opraapt.
Koen Kentuhem, de behaarde bolleboos uit een of ander Antwerps districtsraadje en daarnaast knecht van bourgeois Bourgeois, zal als stedelijk schepen misschien dan wel eens zijn lidgeld betalen.
Liesbeth Lhomans die recent nog werd gevierd op de nationale Dag van de Secretaresse, gaat als stedelijk schepen helaas wel minder tijd hebben voor het afschaffen van de Senaat waarin ze nu rijkelijk zetelt als fractieleidster. En Vic staat ook natuurlijk ook nog in de pikorde. Wat is cumul toch een mooi Vlaams woord, denkt hij‘De Patrick‘, die overigens zijn eigen kabinetsleden nauwelijks een groet waard vindt, is er gerust in. Zijn door de Frut trots aangekondigd boekje over rechten en plichten en zijn arrogante weigering om vers rood bloed aan te kweken bevestigen dat. Zijn grijze garde blijft in het pluche zitten en indien numeriek nodig haalt hij er gewoon het stel christendemocraten bij. De Antwerpse Michel Daerden zal dan wel zijn haven moeten opgeven terwijl die patserige diva op Cultuur mag blijven om het Koningshuis op te vrijen.
Liberalen zullen er in Antwerpen na 2012 niet meer bij zijn. Trouwens, over Annick De Riller, die het moe is tegen windmolens te vechten, doen roddels de ronde – vooral in CD&V-kringen – dat ze opnieuw ‘iets‘ met Ludo Van Rampenhout zou hebben. Dat heeft Nonkel nu echt niet graag. Die man moet langs achter binnenkomen bij de Grote Volkspartij en niet bij dat blauwe keffertje.Nonkel is ook erg ontgoocheld in Jan Sleymers. Deze filosofisch onverzorgde huisvader was de Weg naar Mekka gaan zoeken, maar belandde in de wei van een Vlaamse koe, namelijk Natralalia. Jawel, die beschaafde zangeres die het Sportpaleis nodig had om haar kont te kunnen keren. Vreselijk toch allemaal.Neen, dan toch liever de politiek en ethisch correcte Martine Tanga die zo sympathiek is dat ze haar echtgenoot een baan heeft bezorgd in haar programmaatje Volt. Sluit Martine hiervoor de ogen nadat ze haar oogleden enkele meter heeft laten optrekken? Ook weer zo een figuur van de openbare omroep die Nonkel zijn immense succes misgunt.
Allemaal jaloers op zijn briljante communicatiestijl, meer niet.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *