ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1001 Act – 't Scheldt

1001 Act

Is het genetisch, komt het door hun opvoeding (of het gebrek daaraan): we hebben er het raden naar. Maar het is alleszins wel een opmerkenswaardig verschijnwel dat de temperatuur maar een paar dagen lang een paar graden moet stijgen en het is weer zover. Stiptheid kennen ze verder niet en afspraken zijn er nooit mee te maken geweest maar de problemen met onze Zwitserse, Zweedse en andere boeddhistische hangjongeren als het enkele weken droog gebleven is, zijn zo voorspelbaar als de pest.
In Mechelen en Sint-Niklaas kunnen ze daar zo ongeveer hun horloge – indien nog niet gestolen natuurlijk – op gelijk zetten! Voor een deel komt dat (zoals we allemaal weten) door hun noordelijke, haast polaire afkomst. Wie de toendra of zelfs maar de fjorden gewoon is, went niet zo makkelijk in ons (van-wege de opwarming van de aarde) ondertussen subtropisch geworden klimaat.
Een tweede oorzaak die o.i. ook niet uit het oog verloren mag worden – en de uitdrukking is hier wel op zijn plaats! – is de hautaine, nuffige en extreem afwijzende houding van ons autochtoon vrouwvolk tegenover die gasten.
In alle omstandigheden gekleed als preconciliaire nonnen, zo in de stad als op de buiten haast afwezig in het straatbeeld en het openbaar leven en onveranderlijk stom en stil als een goudvis in een veel te kleine bokaal geven onze lokale deernen maar één overduidelijke boodschap: Niet met mij!
Men zou zich voor minder gediscrimineerd en derhalve gefrustreerd voelen, toch?
Hebben Priscilla, Zoë, Daphne en Yente er al eens één nanoseconde bij stil gestaan dat die knapen ook testosteron produceren, en dat ze daar toch ergens mee moeten blijven? Dat hun puberteit – net zoals bij onze eigen kweek – ook begint te kriebelen in de lagere school en ook blijft duren tot de penopauze?
Maar de belangrijkste reden ligt zonder twijfel aan onze vastgeroeste intolerantie op godsdienstig gebied!
Waar de meeste allochtonen, zoals moderne en verlichte geesten past, nogal soepel omspringen met allerlei geboden, verboden, voorschriften en regels lijkt het hier – tenminste voor de eerlijke en objectieve waarnemer – nog steeds op een door de Spaanse inquisitie uitgebaat bijhuis van de allerstrengste en superdevootste kloosterorde.
Gedwongen bekeringen, onder bedreiging van geweld afgedwongen naleving van kleding-, maaltijd-, woning- en reisvoorschriften, een rigoureus gehandhaafd verbod op zelfs maar de meest onschuldige godsdienstige vereniging, laat staan de bouw van een onschuldig gebedshuisje of schooltje-met-het-boek…
Daar moest vroeg of laat rotzooi van komen: zeg niet dat wij het niet gezegd hebben!
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *