ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1000 Jef P – 't Scheldt

1000 Jef P

 

Half 2001 doet Bert Murrath mij een aanlokkelijk voorstel. In ruil voor een artikel biedt hij mij een mooie prospectiereis aan naar het meer van Genève. Hoe kan je zoiets weigeren? VLM-airlines, de gulle gever, is opgezet met mijn nochtans kritisch getint verhaal.
‘Een journalist hoort zijn mening weer te geven, geen bedrijfspropaganda te voeren. Prima werk dus’
, laat Peter Bary vanop zijn kantoor op de vlieghaven van Deurne weten.
Het ijs is definititief gebroken. Bert zaagt de oren van mijn hoofd om steeds opnieuw bijdragen te sturen. Hij wil zelfs een paginavolle rubriek reserveren. ‘Spo(r)tsprokkels’ is geboren.
In het nummer 818 (31 juli 2007) verschijnt onder de titel ‘Kim aan de leiband van pa Clijsters de eerste wekelijkse column.
Er zouden er vele volgen.
En zie ‘t Scheldt is intussen aan editie 1000 toe. Een zoveelste mijlpaal in een media-avontuur dat niet altijd over rozen liep. Vooral het overlijden van zijn lieve echtgenote Joke was voor Bert Murrath niet enkel een persoonlijk drama maar tevens een groot verlies voor ‘t Scheldt. In hoedanigheid van uiterst punctuele corrector wordt zij nog wekelijks gemist. En met Bert‘s broer Jean verloor de Antwerpse fax- en e-postkrant recent ook nog eens een gewaardeerd medewerker.

Vriend Bert, naar aanleiding van dit jubileumnummer zeg ik zeer hartelijk ‘een dikke proficiat’ en ik voeg er dadelijk ‘en doe zo verder’ aan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *