1000 Bril – 't Scheldt

1000 Bril

 

Zoals iedereen, die geregeld het nieuws volgt, wordt ik echt ongerust wat betreft onze energie. Alle nieuwsmedia berichten elke dag hoe duur gas en elektriciteit geworden zijn. De prijzen stijgen nog elke dag. De vorige regeringen, onder de ‘kundige‘ leiding van Guyke Dubbeltand en aanverwanten, zijn er in geslaagd de ganse energievoorziening van dit godverlaten land te verkopen aan Frankrijk. Frankrijk is het thuisland van ‘Le Roi Soleil’ en die zorgt ervoor dat wij hier met zijn allen zeventig procent (!) méér betalen dan elke Franse onderdaan, autochtoon of allochtoon. Wie herinnert zich nog al die loze beloften van diens Guy‘s ‘eerste burger-manifest’. Niets maar dan ook niets heeft Verhofstadt ervan waar gemaakt. Als een echte populist loog en bedroog hij, privé en publiek. ‘Hij bedriegt iedereen zonder onderscheid’, zegt ons een intimi.
Sinds Electrabel is verkocht, pardon weggegeven aan Frankrijk noem ik het Electra-Laide en niet Bel. Het is inderdaad een lelijk duur product geworden.
Mijn grote hoop bestaat in een snelle splitsing van dit ‘apenland’ en een vlugge daarop volgende aansluiting van Wallonië bij Frankrijk. Vermits ik zo goed als op de taalgrens in Vlaanderen woon, kan ik hiervan maximaal profiteren. ‘Mon collègue’ Gaston woont op een steenworp van mij in Wallonië. We hebben als Vlaming al genoeg jaarlijkse miljarden afgestaan aan onze ‘Waalse vrienden’. Dus… als Wallonië bij Frankrijk aansluit, dan woont Gaston plots in wat wij dan het buitenland noemen. Ik ga dan bij de ‘Gamma een héél lange verlengkabel kopen en ga die ondergronds in het geniep bij Gaston ergens aankoppelen.
Dat wordt dan sinds mensenheugenis hun allereerste transfer naar Vlaanderen. Ben eens benieuwd of ze dat ook zo lang gaan volhouden als wij…
Boer Bavo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *