ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1000 Andie – 't Scheldt

1000 Andie

Socialisten zijn voor gelijke kansen. Dat is bekend. Na de pijnlijke uitschuiver van Bruno Tobback in ‘De Slimste mens (hij slaagde er niet in om een zinnig antwoord te geven op de vraag ‘wat zijn de vijf voornaamste redenen om gediscrimineerd te worden’) en de tal van andere gênante gevallen van nepotisme (Freya Vandenbossche, Vanvelthoven, …) is er Maya. Neen, niet Maya de Bij of Maya Mossel uit ‘t Schipperskwartier, Maya Detiège. Dochter van. Kleindochter van Onderdeel van één onzer Socialistische Dynastieën.

Maya parachuteerde zich vanuit het niets naar haar vetbetaalde parlementaire zetel via het visakaartenschandaal.
Mama Detiège had toen boter aan het hoofd (en sausvlekken op haar bloes, mayonnaisevlekken op haar rok, witte vlekken van een ondefinieerbare afkomst op haar decolleté, verfvlekken op haar schoenen en een dooi vlieg op haar snor). Ze moest opkrassen.
En wie verscheen plots vanuit het niets op een verkiesbare plaats?
Maya. Als onderdeel van de deal. Zitje krijgen voor de dochter als compensatie voor haar terechte verwijdering. Nepotisme pur sang. Leuk natuurlijk voor de wel bekwame en ervaren Socialisten, trouwe militanten die al decennia aan de kar trokken en hoopten op een verkiesbare plaats. Gelijke kansen, Maya dus. Pure klasse. Blinkt werkelijk uit. Haalde al het nieuws door haar foto’s in bikini en door haar affaire met een BV gespecialiseerd in echt dierenleed. Zéér relevant voor een beroepspoliticus, uiteraard.

Nadat recent uitkwam dat ze gelogen heeft tegen De Standaard over haar beroepsverleden (ze kakelde dat ze financieel gediscrimineerd geweest werd in haar eerste job, bij een ‘groot farmaceutisch bedrijf’.
En dat terwijl ze altijd voor de Socialistische Mutualiteiten – waar mama bestuurster van was – gewerkt heeft).

Nu een andere Primeur.Maya is corrupt.

Ze begon haar studies Farmacie aan de UA. In 1985. En sloot ze af in 1991. Eén jaartje verloren gegaan, wat uiteraard niet slecht is. Bart de Zwever stookte er twee op.
Pijnlijker echter is de reden waarom ze dat jaar verloor: fraude. Ze werd immers betrapt op het binnensmokkelen van haar ‘verkleinde’ cursus tijdens het examen; het al te driftig doorbladeren ervan tijdens dit examen viel nogal op.
Professor Haemers trad op, en de departementsvoorzitter, professor Arnold Herman paste het reglement toe. Ondanks gedreig van mama Detiège. Mama Detiège die sindsdien (als lid van de Raad van Bestuur van de UA) altijd present was op de deliberaties.Uw medestudenten belazeren en dan maar levenslang zwaar gesubsidieerd leuteren over gelijke kansen, onrecht bestrijden.
***

‘t Scheldt heeft veel te danken aan de Antwerpse ex-burgemeester, Leona Detiège. Zij zorgde er regelmatig voor dat er voldoende schandalen waren en dat er bijgevolg helemaal geen gebrek was aan (al dan niet smeuïge) kopij voor ‘t Scheldt.

Hoe zit het overigens met de brand in de stedelijke feestzaal? Dit schandaal met het nodige stof onder tapijt geveegd? Als madame Tralaliere was zij een hoofdpersoon in vele kolommen… Maar toegegeven: haar opvolger, de ploert (Knack) Patrick Janssens is veel erger…

 

Adriaan van Gansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *