ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Apache beschuldigt Antwerps college naar pijpen van Fernand Huts te dansen, duistere homo-heroïek spat van het papier – 't Scheldt

Apache beschuldigt Antwerps college naar pijpen van Fernand Huts te dansen, duistere homo-heroïek spat van het papier

Het is weer zover. Het gesubsidieerde linkse magazine Apache meent opnieuw te moeten schieten op Bart De Wever en diens college. Ditmaal zouden Bart en Co zich hebben vergaloppeerd aan… kunst…

Het is weer zover. Het gesubsidieerde linkse magazine Apache meent opnieuw te moeten schieten op Bart De Wever en diens college. Ditmaal zouden Bart en Co zich hebben vergaloppeerd aan… kunst.

**

De dienst onderzoeksjournalistiek van Apache onder kundige leiding van het viriele vileine opperhoofd Tom-ik-haat-Bart-De-Wever-Cochez legde opnieuw een halsmisdrijf bloot waaruit de kracht van de 4e macht blijkt. Gelieve dit laatste met een korrel zout te lezen.

Het voormalige Antwerpse college zou in 2017 zijn ingegaan tegen het advies van de eigen stedenbouwkundig ambtenaar. Waar draait het om? De Katoen Natie van Fernand Huts diende een aanvraag in om enkele panden met tussenliggend magazijn te renoveren. Bedoeling zou zijn om in deze panden een museum onder te brengen met Cobra-kunst verzameld door Huts.

Wie dacht dat ‘links’ voorstander was van kunst en cultuur ter verhevenheid van het volk, heeft het mis. Het nieuwe links is tegenwoordig vooral begaan met dure sneakers, strakke T-shirtjes en postjes pakken waar mogelijk.

De dure onderzoeksjournalistiek van Apache zou tot wereldverbetering kunnen leiden, helaas is de focus van Apache nog steeds voluit gericht op Bart De Wever en wordt er pijl na pijl verschoten op steeds hetzelfde doel. Een beetje normale indiaan had al lang een ander doel gekozen, maar de Belgische indianen van Apache zitten met een Bart-De-Wever-jeuk die ze maar niet weggekrabd krijgen. Het wordt bijna pathetisch om aan te zien.

De panden die Huts op het oog heeft om zijn museum in onder te brengen zijn gelegen aan Park Spoor Noord, tussen de De Waghemakerestraat en de Duboisstraat.

Voor de goede orde, het schepencollege MAG afwijken van het ADVIES van haar stedenbouwkundig ambtenaar.

Apache schrijft: “Door in een zeer particulier dossier in te gaan tegen het advies van de stedenbouwkundig ambtenaar wekt het (toenmalige) Antwerps college op z’n minst de indruk naar de pijpen van de havenbaas te dansen.”

Wij weten niet hoe erg Bart De Wever naar de pijpen danst van Fernand Huts, of Fernand Huts naar de pijpen van Bart De Wever. Wij weten niet in welke duistere achterafkamers zij elkaar inlichten omtrent elkaars plannen, dromen, ambities en gedachten. En eigenlijk interesseert het ons niet. Het is in ieder geval geen euro onderzoeksgeld waard.

Er zijn prangender problemen in Antwerpen waar men zich vragen bij kan stellen, of waar gesubsidieerde journalisten eens zouden moeten induiken. Maar een museum, dat zelfs privé gefinancierd wordt, en dus niets kost aan de gemeenschap, ja.. laat dat nu echt een maatschappelijk probleem zijn.

***

‘tScheldt heeft geen subsidies, wil geen subsidies, moet geen subsidies, houdt niet van subsidies. Journalistiek moet los staan van de overheid. Steun ons met een abonnement. Of niet. Kies een abonnement:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *