ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Anneliesje oefent haar nieuwjaarsbriefje – 't Scheldt

Anneliesje oefent haar nieuwjaarsbriefje

Annelies Verlinden stuurde een kerstspeech de wereld in, die nog verpakt zat in de kartonnen diepvriesdoos…

Featured Video Play Icon

Is dit een speech die het volk beroert? Is dit een speech die de aarde onder onze voeten wegmaait? Zijn dit woorden die ons raken?

In deze geforceerde video spreekt een geforceerde dame geforceerde woorden uit in een geforceerd CD&V kader.

Deze video maakt duidelijk waarom Annelies Verlinden minister van Binnenlandse Zaken kon worden zonder ooit verkozen geweest te zijn.

Voor de lol bekijken we enkele speech-elementen die de lerares van het vierde leerjaar hanteert om de nieuwjaarsbrieven van de Vlaamse 10-jarigen te evalueren:

Empathie: nul.

Oratorisch talent: nul.

Authenticieit: nul

Charisma: nul

Story-telling: nul

Begin-Midden-Einde: nul

Van buiten geleerd: nul

Informele toon: nul

Lichaamstaal: nul

Nonverbal cues: nul

Relevantie: nul

Was er dan niets goed aan de speech? Toch wel, het haar van Annelies lag goed.

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies een abonnement.

19 reacties op “Anneliesje oefent haar nieuwjaarsbriefje

 1. Annelies is van wat gezever niet vies .
  haar tjeven gezwam kan mij niet bekoren
  Met zulke losers
  is alles bij voorbaat verloren

 2. Figuren die het ‘maar normaal’ lijken te vinden dat ze zomaar iets te vertellen en op te leggen hebben aan nietsvermoedende burgers – die daar allerminst op zitten te wachten – zijn een aanfluiting van de democratie. Democratie in de omgekeerde volgorde: een misluktje p**pt of b**t zichzelf naar een ministerpost, haalt als minister dan wat meer stemmen bij een verkiezing en is uiteindelijk geheel officieel en onbetwist democratisch vertegenwoordiger van de bevolking. Geeft u ze allemaal de kost die het zo geflikt hebben? Inderdaad, u en ik geven ze allemaal de kost.

 3. Mag ik dan ook speechen.
  geachte,
  Voor het jaar 2021 wens ik jullie dat je zelf mag beslissen hoe jullie je dagen wil doorbrengen. Iedereen terug met vrienden en op café. Maar hou het gezellig, hang niet de beest uit. Laat dit aan andere over. Natuurlijk mag en oma en opa de kleinkinderen zien. en niet enkel ome (Speech VDB). Want wij weten allemaal dat na kinderen kleinkinderen en achterkleinkinderen de oma’s en de opa’s moeten gaan. En wij gunnen hen de laatste dagen bij hun nakomelingen. Wij zullen van onze kant de moeite doen om niet een schuldige te zoeken als er ons iets overkomt. Weet dat enkel de sterksten in deze situatie zal overleven. En niet diegene met het meeste geld. dus mensen omarm elkaar trek al uw besluiten voor 2021 en laat de mensen gewoon hun werk doen. Ook al is het een spuitje zetten om het lijden te verlichten. En liever snel dan komen er in 2021 zeker veel plaatsen vrij op de intensive care. Laat 2021 dus het jaar van ons zijn en niet van die die het geld hebben, of stelen van ons. Het gaat je goed. ZK en GN 2021. voilà kort en bondig en Heel duidelijke taal.

  1. BTW, en dat spuitje zetten is echt niet zo vermoeiend als al het werk dat jullie al geleverd hebt. Weg daarmee, neem het ervan. dan kunnen jullie met het geld dat de kappers, en caféuitbaters niet hebben lekker op verlof gaan in een rode zone. Wat wordt het werk veel aangenamer in 2021 met enkel een masker en spuitje in je hand. Leve de vrijheid, leve 2021.

 4. Onvoorstelbaar hoe de bevolking dit slikt? Dat paternaliserende toontje,…? Spreek de bevolking even toe als een stel 10 jarigen Annelies, zo weten ze ook meteen wat je van ze vind,…

 5. Weet het wel dat ‘Kerst’ niet meer rond de ‘kribbe in een stal’ draait, maar van een uit de CD&v stal had ik toch iets meer echte kerstwarmte verwacht…

 6. Het wicht zou blijkbaar de brug tussen burger en politiek moeten dichten ,het onmogelijke mogelijk maken dus,De mensen mogen zelf niet meer beslissen wat ze denken, daarvoor dienen deze trutjes die een dik order boek schijnen te hebben waarin alle nieuwe verplichtingen , repressieve wetten en regels staan ,over rechten staat er blijkbaar niks in ,die zijn afgeschaft want het volk is toch te dom volgens de liberale “verlichtte geesten ” de GEDAPO als verlengstuk van het STASI clubje UNIA

 7. Meer dan een maand geleden werd aan de minister van BZ Annelies Verlinden met een aangetekende brief een serieuze vraag aangaande brandveiligheid gesteld, een materie waarvoor zij bevoegdheid heeft, edoch nog niets gehoord van de minister

 8. Zo een koude speech. En wat een povere inhoud. Wat zij daar zegt is al door al haar collega’s gezegd. Geen toegevoegde waarde dus. Wat wij willen horen is dat de premier ijverig op zoek is naar nieuwe, verkozen, mensen met kennis van zaken om ons land te leiden. Al het andere is prietpraat eerste klas.

 9. Het puikje dat ons nu “regeert” (hahaha) heeft toen het de eed aan de grondwet aan Filip den Houten van België aflegde ook nog volgende toegevoegd: ” Lucratori te salutant” (zij die zich gaan verrijken groeten u)

 10. Ze zou “het” me toch geen twee keer hoeven te vragen , ik zou ze wel eens willen over mijn pin sleuren. want ik vermoed dat ze een schoon lijf heeft.

 11. schoon kind maar voor de rest ….zal waarschijnlijk goed teksten van buiten kunnen leren ,en heeft geen bril nodig om de autocue te lezen alle vuile jobkes dus (en misschn wat extra’s)

 12. Hahahaha WOEHOEhahaha ! Ik vind het wel een formidabele prestatie dat zo dat allemaal kan uitkwaken zonder zelf in een lach te schieten. In mijn hoedanigheid van “stand up comedian” zou ik haar der eretitel van “lay down comedian” willen verlenen, liefst in een bed met zijden lakens, want ze is luxe gewoon in haar chique villa te Schoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *