Allemaal lichaamstaal met niets dan gezever op de lever – 't Scheldt

Allemaal lichaamstaal met niets dan gezever op de lever

In het Duitse Max Planck Instituut heeft men ontdekt dat een muis over 6 gelaatsuitdrukkingen beschikt. Dat zijn er toch nog minstens 2 à 3 meer dan bij pakweg Koen Geens, de Justitieminister die door de Wetstraat blijft huppelen alsof er geen vaccin tegen bestand is…

In het Duitse Max Planck Instituut heeft men ontdekt dat een muis over 6 gelaatsuitdrukkingen beschikt. Dat zijn er toch nog minstens 2 à 3 meer dan bij pakweg Koen Geens, de Justitieminister die door de Wetstraat blijft huppelen alsof er geen vaccin tegen bestand is.

**

Het is wat met lichaamstaal. Wat vond u van VRT-nieuwsanker Annelies Van Herck die monter kwam meedelen dat ‘de verkoop van seksspeeltjes in coronatijden ‘hard’ ging’, en dat zonder één gelaatsspier te verrekken. Straffe staaltjes maar niets vergeleken bij het VTM-Nieuws van dinsdag dat de kijker danig liet verrekken.

Een knap staaltje van zelfbeheersing der lichaamstaal stelden we met bewondering vast bij Marc Van Ranst en Maggie De Block, hét showkoppel van het moment. Marc was in de studio en Maggie babbelde vanuit haar kot met de onverschrokken Stef Wauters, de rattenvanger van de VTM. In een zucht naar uitputtende herhaling van wat ze hem voorgekauwd hadden probeerde Stef aan Marc en Maggie al op dinsdag te ontlokken wat ze op woensdag op de Nationale Veiligheidsraad zouden gaan beslissen. Kwam dit er door of ging dat andere dan weer niet door? Scholen, bedrijven, sport, cafés, tuincentra, evenementen, verplaatsingen, data en wat dies meer zij. Telkens opnieuw verzekerde het showkoppel aan de hardleerse Stef dat zulks pas op woensdag (15 april 200) ging worden beslist.

Sadistische Stef bleef poken waardoor een normale mens hem al lang een toek op zijn bakkes zou hebben verkocht. Maar niet zo bij Marc en Maggie. Hij bleef onvermurwbaar kalm, gesterkt als hij zich voelde door de hem beminnende camera en met het uitzicht op alweer een grandioos cadeau mét applaus van een plaatselijk politiekorps; zij maakte zich niet eens dik. Toplichaamstaal! De kijker bleef achter met het gevoel buitenaards leven te hebben gezien, want veel ander leven zat er niet in. Dit was ongetwijfeld de meest zinloze uitzending van het jaar: meer dan 20 minuten vragen stellen die ’s anderendaags allemaal beantwoord zouden worden. Dit soort pronostiekgezwam bereikte een olympisch niveau in de categorie ‘algemene overbodigheid’. Zelfs bij CNN met hun stropoppen in maatpak die etmalen vullen met anti-Trumpgedram heeft men niets van dit ondermaats kaliber in huis.

***

Beschouw een abonnement op ‘tScheldt als aspirine tegen VTM-migraine. Kies een abonnement:

 

2 reacties op “Allemaal lichaamstaal met niets dan gezever op de lever

  1. De rode paus Tovaritsj Van Ranst ziet het verzet tegen zijn conditionerend hersenspoelen met de dag groeien en dus gebruikt hij zoals vroeger in de Poesje, – het intieme poppentheater aan het Vleeshuis- , handpoppen ,eigenlijk
    zijn het vermomde papegaaien die zijn orerend gebazel met stalen gezicht in de hersens van het deug-volk moeten
    snateren ,het vat der leugens is dan ook bevolkt met orakels van allerlei slag die over elkaar heen struikelen om het gelijk van de rode virusvanger als waarheid te verkopen

  2. Of we nog niet genoeg geteisterd worden met nieuws (sic) over corona, dan moeten ze het nog eens veelvoudig en tot in den troosteloze treure herhalen. Je zou er Covid-19 van krijgen. Ik luister derhalve niet meer. Ik zal wel merken wanneer ik weer kan gaan biljarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *