ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Allemaal Beestjes…of hoe Gaia doodgemoedereerd de reputatie van Poule & Poulette mag kelderen – 't Scheldt

Allemaal Beestjes…of hoe Gaia doodgemoedereerd de reputatie van Poule & Poulette mag kelderen

Last van moordende concurrentie in uw sector? Slechts één adres: Gaia! Voorwaarde is wel dat uw sector iets met beestjes te maken heeft. Voor minder komt Michel Vandenbosch niet in actie.

Last van moordende concurrentie in uw sector? Slechts één adres: Gaia! Voorwaarde is wel dat uw sector iets met beestjes te maken heeft. Voor minder komt Michel Vandenbosch niet in actie. De modus operandi van Gaia is even simpel als effectief: uit de ondertussen ampele collectie verborgen camera beelden wordt een promofilmpje van een willekeurige legbatterij bewerkt en wereldkundig gemaakt. Nadien doet de bevriende pers de rest. Geloof me, uw concurrent is voorgoed uitgeschakeld! Zelfs een niet tevreden-geld terug garantie hoeft niet: altijd prijs, altijd gewonnen, met enkel een “Banana Split” van beestjes. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat! Zuiver op de graad is het natuurlijk allemaal niet, maar Michel is dan ook moraalfilosoof van opleiding. U weet wel, zo’n kerel die altijd anderen voorhoudt hoe te leven, maar zelf volslagen de mist in gaat.

Patrick Loobuyck, die zich dan weer op de “racistische” (sic) beestjes uit de Disneyfilms gooit, is er ook zo één. Vergeet trouwens nooit dat Loobuyck in de “wetenschappelijke” raad zit van Minerva, de progressieve denktank waar, horresco referens, Jos Geysels secretaris van is. Nu zijn wij van ‘tScheldt maximaal voor de beestjes. Van trouwe viervoeters tot kakelend of mekkerend vee! Als de diertjes maar een triestig snoetje hebben, want lachen doen die beesten toch niet. En zolang we ons maar niet moeten tooien met een smakeloze sik, zoals Vandenbosch. Het is niet omdat je voor de beestjes bent, dat je ook mordicus op een geile bok moet gelijken.

Dit keer had het ambachtelijke kippenrestaurant Poule & Poulette prijs. De beelden zouden geschoten zijn bij een leverancier van de keten. Maar Gaia bleek iets te snel te zijn geweest voor de “slow food”-keten. ‘s Anderendaags kwam Michel zich al breedvoerig verontschuldigen: ze hadden verkeerde beelden gebruikt… Maar de kip had natuurlijk al lang geen kop meer: de zaak zal op google het restaurant nog jaren achtervolgen en de kippen en kippetjes van “Poule & Poulette” zullen voortaan over dezelfde kam geschoren worden als hun plastieke evenknieën bij de echte beestenbeulen. Eén beeld zegt immers meer dan duizend woorden! Die beelden mochten er overigens zijn. In ware sir David Attenbourough-stijl (verborgen camera?) zag je opeengepakte kippen druk een paar graantjes – en elkaar – meepikken in een verder geheel afgesloten hal waar geen streepje zonlicht naar binnen kon: hier en daar zag je zelfs een lijkje liggen: het leek wel het Brussel-Noord van de kip!

Niks refereerde er nog naar het zorgeloze buitenleven van de scharrelhoen. Vreselijk! Maar het ‘tScheldt zou het ‘tScheldt natuurlijk niet zijn, als wij geen vragen bleven stellen, waar anderen ophouden. Zo vroegen we ons af waarom de terechte verbijstering voor de levensomstandigheden van de beestjes ook niet kan uitgebreid worden naar de mens? Is onze biotoop dan van minder belang? Nochtans zorgt massamigratie voor opeengepakte mensenmassa’s in onze compleet verloederde grootsteden en in geheel door de sharia verduisterde stadswijken waar geen streepje cultuur nog naar binnen kan: hier en daar zie je zelfs een geëxplodeerd lijkje liggen!

Laat dat nu net een vraagje zijn voor onze moraalfilosofen! Of toch maar niet?

Spietse De Vleeschouwer

***

Noot 1: In het debacle rond het “opsporingswerk” van Gaia, die gewoon bij de verkeerde leverancier ging filmen, deed ook onmiddellijk de minister van Werk Kris Peeters zijn duit in het zakje, want dierenrechten is een verleidelijk thema om je als politicus te profileren zo vlak voor de verkiezingen:

“Ik laat onderzoeken of Poule & Poulette zich schuldig maakt aan het misleiden van de consument. Als je als verkoper prat gaat op een strenge controle van de voedselketen, een duurzame productie of het ambachtelijke karakter, dan moet je dat ook effectief kunnen aantonen. Dergelijke beweringen zijn niet vrijblijvend”, zei Sherlock Peeters. Peeters liet weten de beelden te gaan opvragen bij Gaia en gaf zijn diensten opdracht de kwestie te onderzoeken.

We lazen nergens verontschuldigingen van Kris Peeters nadat bleek dat de beelden vals waren.

Noot 2: We geven ook even mee wat Michel Vandenbosch zei over Poule & Poulette toen hij besloot de reputatie van het bedrijf te kelderen:

“We zien geen kippen die vrolijk buiten lopen te scharrelen, zoals die op de website van Poule & Poulette worden afgebeeld. Wat we wel zien, zijn kreupele dieren, grote kuikens in spagaathouding omdat hun poten het gewicht van hun lichaam niet kunnen dragen en zelfs kadavers die gewoon tussen de levende vogels liggen. Wat Poule & Poulette doet is puur consumentenbedrog.”

Vandenbosch ging echter nog een stap verder….op de beelden die hij in de verkeerde kwekerij liet filmen, kleefde hij het logo van de keten Poule & Poulette om dan de beelden te verspreiden op het internet. Over heel het internet vind je nu beelden van zieke kippen met het logo van Poule & Poulette erop, terwijl dit bedrijf niets met de kweker van deze kippen te maken heeft.

In een eerlijke wereld zou Michel Vandenbosch zich nu voor een rechter dienen te verantwoorden wegens laster en eerroof en inderdaad…consumentenbedrog. Het parket zou dit initiatief autonoom kunnen nemen zonder dat er een klacht wordt geformuleerd. Net zoals het parket het initiatief nam om autonoom een onderzoek te starten naar Bart De Pauw wegens #metoo geruchten. Maar dat gaat in het geval van Gaia niet gebeuren….te goed geconnecteerd op een te hoog niveau…

***

Als een minister als Kris Peeters zich voor de kar laat spannen van zelfverklaard dierenpolitierechercheur Michel Vandenbosch is het einde zoek. Steun ‘tScheldt om het kluwen tussen politiek en Gaia te ontwarren.

2 reacties op “Allemaal Beestjes…of hoe Gaia doodgemoedereerd de reputatie van Poule & Poulette mag kelderen

  1. Het grote probleem is dat de hardwerkende Vlaming angst heeft om beroepswerklozen als die peut van Gaia te vervolgen. Bij mij zou hij gegarandeerd prijs hebben en een proces aan zijn broek maar tja..dat vlaams volkje he pfffftt …

    1. Goed dat er nog mensen zijn die opkomen zoals Michel een dier heeft ook gevoelens en kan ook pijn hebben .
      Betreft zoals U schrijft beroepswerkloze voor mij een beroepswerkloze is iemand waar wij belastingsgeld moeten voor betalen en aan gaia betaalt U niets van belastinsgeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *