ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Alle tuincentra toe! (behalve die van AVEVE) – 't Scheldt

Alle tuincentra toe! (behalve die van AVEVE)

‘tScheldt bracht vorige week het cynische verhaal rond de tuincentra in Vlaanderen. Alle tuincentra moesten toe, behalve die van de AVEVE groep…. De ex-baas van de Boerenbond, eigenaar van AVEVE, Piet Vanthemsche publiceerde ondertussen een vreemde Facebook post…

‘tScheldt bracht vorige week het cynische verhaal rond de tuincentra in Vlaanderen. Alle tuincentra moesten toe, behalve die van de AVEVE groep.

Hoe dat komt is het resultaat van een staaltje old school katholieke politiek.

18 maart 2020: Alle winkels in Vlaanderen moeten toe, ook de tuincentra.

19 maart 2020: De overheid richt een economisch crisis-centrum op (ERMG of Economic Risk Management Group). Baas van het crisis-centrum wordt Piet Vanthemsche, de ex-baas van de Boerenbond. In het crisis-centrum zit ook Sonja De Becker de huidige baas van de Boerenbond. De Boerenbond is eigenaar van… AVEVE.

23 maart 2020: Eerste beslissing van het crisis-centrum: Alle AVEVE’s open! Alle andere tuincentra… toe!

In het kader van deze totaal onbegrijpelijke beslissing verschijnt er een lichtjes provocerende Facebookpost van Piet Vanthemsche die hij deelt onder zijn vrienden:

Hij schrijft: “Ik zie hier en daar misbruik, uit winstbejag of uit persoonlijk belang. Dit mogen we nu niet tolereren. Dat is het omgekeerde van burgerzin. Nagel ze aan de schandpaal.”

Buiten het feit dat een top-coronabestrijder van de overheid niet moet oproepen om mensen aan ‘de schandpaal te nagelen‘, zou het wel leuk zijn dat iemand Piet Vanthemsche de begrippen ‘winstbejag‘ en ‘persoonlijk belang‘ even uitlegt… wij vinden niet direct de juiste woorden..

***

Eén tegen allen, allen tegen één… het zou een slogan voor ‘tScheldt kunnen zijn… Kies een abonnement:

6 reacties op “Alle tuincentra toe! (behalve die van AVEVE)

 1. Alles wat tjeef is deugd NIET ! hun “vak”bonden niet ,hun politiekers niet ,en hun ziekenkas nog minder ,poen en postjes pakkerij met een laagje C (niet van christelijk) maar van crapuleus erover !

 2. De andere tuincentra in Vlaanderen lezen tscheldt niet. Zijn dus niet op de hoogte dat AVEVE wel open is. Het ene tuincentra is het andere niet. ( Gisteren nog in het nieuws op West-Vlaamse zender ). Ook de nieuwslezer was blijkbaar niet op de hoogte. Op die manier gaan we nog zeker 100 jaar moeten wachten op onafhankelijkheid.

 3. Tuincentrum Rodenburg bevestigd de stelling
  Rodenburg Home & Garden is nog altijd dicht. Van de gemeente mocht het tuincentrum heropenen, maar burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) werd teruggefloten door provincie-gouverneur Cathy Berx.

  “Dit is oneerlijke concurrentie”, sakkert Cees Rodenburg, de Nederlander die het grote tuincentrum
  aan de Brechtsebaan oprichtte. Rodenburg was er zo goed als zeker van dat ook zijn winkel, zoals grote ketens als Aveve, vorige week donderdag opnieuw open zou mogen gaan. Zo kondigde hij dat ook aan bij de ingang van de parking en op zijn Facebookpagina .

  “Logisch, want ook wij verkopen heel wat delicatessen en dierenvoeding naast onze spullen voor binnen en buiten,

  bloemen en planten. Nadat de regering de regels had aangepast, is zowel de politie als gemeentelijke veiligheidsdienst hier komen kijken. Zij zagen geen graten in een heropening, ook al omdat sommige delen netjes afgesloten konden worden. Op een winkeloppervlakte van 10.000 m² is de kans dat klanten te dicht in elkaars buurt zouden komen, sowieso klein.”

  Ook burgemeester Maarten De Veuster zette het licht aanvankelijk op groen, maar werd ‘s avonds teruggefloten door gouverneur Cathy Berx. “We hadden de gouverneur om een duidelijke stellingname gevraagd omtrent Rodenburg. Zij was formeel. De zaak mocht niet open. Ik leg mij uiteraard neer bij deze beslissing van hogerhand”, aldus de burgemeester.

  “Om halfelf ‘s avonds kwam dat bericht pas toe. Heel sneu”, vertelt Rodenburg. “Ik verwijt de burgemeester niks hoor. Hij toonde zijn goede wil. Maar blijkbaar moet je in dit land banden hebben met de Boerenbond om te mogen verkopen.” Rodenburg verwijst in zijn communicatie naar de klanten nadrukkelijk naar de CD&V, de partij waar de gouverneur deel van uitmaakte voor ze haar functie opnam. (jaa)
  Gazet van Antwerpen/Vr. 03 Apr. 2020

  1. Nee, het is erger, de gouverneur van Antwerpen heeft persoonlijk enkele eigenaars van tuincenta opgebeld om hen te verbieden hun zaak te openen. (‘tScheldt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *