ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Alle Hens aan dek – 't Scheldt

Alle Hens aan dek

De chemisch geblondeerde Tine Hens wil alle ontkenners van klimaatwijziging chemisch castreren. Tine wil dat zelfs ouderwets eigenhandig doen. Je ziet haar zich zo al verkneukelen over het knarsen bij de verkreukeling.

De chemisch geblondeerde Tine Hens wil alle ontkenners van klimaatwijziging chemisch castreren. Tine wil dat zelfs ouderwets eigenhandig doen. Je ziet haar zich zo al verkneukelen over het knarsen bij de verkreukeling. Iemand als een Jean-Marie Dedecker hoort niet thuis in de media met zijn onzinnig alarmisme, spuwde Tine de kijkers van De Afspraak in het gezicht. Dat was geen mening, dat was wetenschap! Geen bevuiling van het debat, was haar beste poging tot lieftallige nuance. Deze figuur boezemt angst in: het was weer lang geleden dat een schikgodin met een letterlijk brede bek het betweterig gif kwam spuien dat we wel vaker moesten aanhoren in De Afspraak.

Nu Bart Schols nog altijd op zijn kamertje zit te wachten op een telefoon van Canvas kan de journalistieke mummie Phara de Aguirre haar gang gaan. Wat moedigt ze toch gretig andere heksen als Tine Hens aan om vooral niet op te houden de correcte voodoonaalden boven te halen bij het plegen van karakteriële seriemoorden. Met uitpuilende ogen citeerde Hens boeken en cijfers tot ze de uitgeputte kijker waarschuwde dat ze geen kritiek duldde op de leuke klimaatspijbelaars en dat haar geduld op was voor simplistische argumenten tegen Haar betoog. Dat was het: de wetenschap is ooit ontstaan en ontwikkeld om teefjes als Tine niet-fossiele brandstof te bezorgen in het bijeenschrapen van een persoonlijkheid.

Haar lege doos geraakt aldus gevuld met kritisch klinkend snoepgoed dat ze kan uitstrooien over de pagina’s van het gesubsidieerde magazine Mo. Jammer dat zij zoveel zendtijd kwam opslokken dat de beschaafde Maarten Boudry er ondanks een dappere inzet nauwelijks een woord tussen kreeg. Tot nu was het altijd al afgesproken spel dat De Afspraak een tv-kantine van gelijkgestemden was die gelijk stemden en hun gelijk van thuis in een brooddoos meebrachten. De kijker wist dat hij werd geplaagd en kon er de dag nadien aan de toog heerlijk over emmeren tot het licht werd. Fundi’s als Hens vatten het helemaal niet licht op. De kruisloze kruistocht is komende…

Jef Van As

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Onze columnist Jef Van As verwacht van ‘tScheldt dat we elke vrijdag zijn poef betalen in ‘t Scharlaken Rood, een berucht café in Borgerhout. Steun ‘tScheldt met een steunabonnement!</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *