Aflaat pardoes populairder dan uitlaat – 't Scheldt

Aflaat pardoes populairder dan uitlaat

Neen, we gaan het niet hebben over Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck. Niemand die de horeca steunt, en zeker in Dessel, moet je gratuit bespotten. Oké, het is wel hot in de media met het komkommer en kwel-seizoen en zo, maar Kris verdient heus wel beter…

Neen, we gaan het niet hebben over Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck. Niemand die de horeca steunt, en zeker in Dessel, moet je gratuit bespotten. Oké, het is wel hot in de media met het komkommer en kwel-seizoen en zo, maar Kris verdient heus wel beter. Die gast is net grootverdiener en hij heeft al prijs, zij het dan niet de hoofdprijs. Er staat inderdaad wel degelijk een linkse prijs op zijn hoofd in puriteinse tijden als de onze. Kris had eigenlijk beter een of andere N-VA-deerne gepakt om aldus zijn straf voor dit alles wat meer te kunnen versnijden, anders heb je gewoon onvoldoende lol aan je mispeutering. Door het stof gaan voor zoiets onbenulligs is tegenwoordig zo in de mode dat we er zowaar vergevingsgezind van worden.

Maar waarom staat elke PVDA-verkozene die voor de camera per se wil toekomen met 2000 euro per maand het overschot van zijn parlementaire pree af aan de partij en niet aan de belastingbetaler, zoals grondwetspecialist Hendrik Vuye terecht stelt? Kris Van Dijck gaat een maandloon storten in het Fonds voor Omgekomenen. Die van vroeger of die van later, pff, als Kris maar mocht kiezen, hè. Hoe dan ook, De Grote Leider van het N-VA-imperium houdt niet van verkeersslachtoffers, zelfs niet op inclusieve wijze. Vlamingen omverrijden, dat doe je dus niet, ook niet hun aanhangwagen. Anders alweer een puntzak kiezers minden binnen 5 jaar.

Misschien moeten de verkozenen des volks die daartoe een aandrang voelen hun loon voortaan in een Algemeen Fonds storten. Met dat geld kun je veel. Maggie De Block en Meyrem Almaci gaan naturel en zouden met hun ondergoed best wel eens enkele tenten in een vluchtelingenkamp kunnen stutten. Boetiekmeisje Hilde Crevits zou met haar eurocenten een en ander kunnen opleuken zonder dat er enige verantwoordelijkheid aan te pas hoeft te komen. Sterk ook van de Mechelse Open VLD-choreografe Sihame El Kaouakibi om haar vergoeding zo overdreven te vinden en het daarmee voor al de collega’s te bederven. Shame on you, Sihame. We wisten niet dat ze zo Bijbelvast was door meteen als Barmhartige Samaritaan het halfrond te komen binnen dansen. Met z’n allen boetedoen! Aflaten betalen om je zielenheil te boosten, zo passé. Toch dreigt het zich te ontwikkelen tot een trend. Iedereen heilig als een boontje dankzij een kleiner loontje. De hemelpoorten openen!

Pico Bello

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *