ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent In de rechterhoek in blauwe boxershort: Marwa, Hiba, Safa, Marwan, Aysesare, Safa, Fatima El Yahiaoui en Omar Fathi-VS-In de linkerhoek in rode boxershort: Griet Cnudde – 't Scheldt

In de rechterhoek in blauwe boxershort: Marwa, Hiba, Safa, Marwan, Aysesare, Safa, Fatima El Yahiaoui en Omar Fathi-VS-In de linkerhoek in rode boxershort: Griet Cnudde

Een Vlaamse advocate krijgt ervan langs omdat ze een speelplein in Hoboken hielp sluiten wegens geluidsoverlast. Het speelplein blijkt in werkelijkheid een gratis attractiepark voor allochtone jongeren. In een normale wereld ligt zo’n attractiepark buiten de bewoonde kom voorzien van de nodige parkingfaciliteiten, niet in Hoboken dus.

In Hoboken heeft de gemeente een speelplein aangelegd in de Meetjeslandstraat. In sé is dat een prachtig initiatief. Moest het in Vlaanderen geweest zijn. Maar de Meetjeslandstraat is zo’n straat waar de Vlaming uit zijn comfortzone is verdreven. Een toevallige bezoeker uit de ruimte zou er zich op basis van de rondlopende jeugd in Marokko wanen.

Vorige week liet burgemeester Bart De Wever het speelplein sluiten wegens aanhoudende klachten van enkele buurtbewoners, plus het verschijnen van een studie waaruit bleek dat er ernstige geluidsoverlast was op het speelplein.

Dit is zo’n typisch dossier waarin de allochtone bevolking (zie de groep ter rechterzijde in de boksring met blauwe boxershort) en de multiculturele Vlaming elkaar vinden. Een speelplein sluiten? Schande! De belaagde bewoners riepen de hulp in van advocate Griet Cnudde (zie het individu ter linkerzijde in de boksring met rode boxershort). Zij wordt nu ten onrechte in de rol geduwd van ‘onmens’ omdat ze een speelplein hielp sluiten. Wie goed luistert, hoort fluisteren dat ze ineens ook een raciste is. Want ze helpt niet zomaar een speelplein sluiten, het is een speelplein voor allochtone kinderen. Dubbel fout dus.

Wie het speelplein bezoekt kan niet anders dan constateren dat het geen typisch speelplein is, het is een mini-attractiepark met een aparte blauwe bodem, die zo weggelopen lijkt uit een hype skate-hypodroom. De architect die zo’n speelplein organiseert temidden van enkele huizen weet dat zo’n speelplein past als een tang op een varken. Dit is een speelplein dat thuishoort buiten de bebouwde kom met aangepaste parkingfaciliteiten en met gepaste bewaking. Alleen al de gigantische blauwe vlek temidden van woonhuizen is een aanfluiting van de goede smaak en de natuurlijke rust die mensen verdienen in hun woonomgeving.

Bijkomend is dat het speelplein van bij aanvang geterroriseerd werd door een bende oudere allochtone jongeren die zich niets aantrokken van eender welke regel in een Vlaamse buurt. Ruzie en vechten was de voornaamste bezigheid op het plein.

In augustus werden in de straat acht auto’s beschadigd die netjes aan de kant stonden. Een of andere onverlaat dacht dat het wel OK was om zoals in Franse banlieue’s alle auto’s langs de straatkrant te bekrassen. Wat is het volgende? De auto’s van de buurtbewoners tijdens Halloween omkantelen en in brand steken?

Omar Fathi, een Groene districtsschepen in Hoboken, gaat nu met de hulp van de bovengenoemde mensen in blauwe boxershort de sluiting van het speelplein aanvechten.

Wie advocate Griet Cnudde kent weet dat dit helemaal niets te maken heeft met allochtoon of autochtoon, maar alles met geluidsoverlast. Geluid wordt volgens de Europese Commissie erkend als vijfde doodsoorzaak na bijvoorbeeld fijn stof of passief roken…

Maar dat is een boodschap die je in Hoboken, of bij uitbreiding in de linksgeoriënteerde massamedia niet meer uitgelegd krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *