ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 59 subsidieslurpende actiegroepen eisen ontbinding aankoop gevechtsvliegtuigen – 't Scheldt

59 subsidieslurpende actiegroepen eisen ontbinding aankoop gevechtsvliegtuigen

11.11.11, Aan de IJzer vzw, ABVV-ACOD Cultuur, Actieplatform Gezondheid en Solidariteit als platform, Agir pour la paix, Aktie Vredesbelasting (VRAK), Association culturelle Joseph Jacquemotte, Association socialiste de la personne handicapée, Attac Bruxelles, Attac Liège, Belgische Coalitie ‘stop uranium wapens’, Broederlijk Delen, Bruxelles-Panthère, Climaxi vzw, CNAP, CNE Non Marchand, Comac, Comité belge de soutien au peuple sahraoui, Confédération de la jeunesse catholique (CJC), coordinateur général Conseil bruxellois de coordination sociopolitique ASBL, CSC Services Publiques, CSO, De Vrouwenraad, Dentisterie Sociale, EcoloJ, EPO, Espace Seniors ASBL, Etopia, Fédération des centres de planning des FPS, Forum Nord/Sud, FOS, FPS (Femmes prévoyantes socialistes), GAMP et Inforautisme asbl, Geneeskunde voor het Volk, Hand in Hand tegen racisme vzw, Hart boven Hard, intal, Jeunes CSC, Kan-Kan, Kif Kif, La santé en Lutte, Latitudes Jeunes, LEF-FGE, Leuvense actiegroep Palestina, MCP, MOC, Oxfam-solidarité/solidariteit, Palestina Solidariteit, parti Humaniste, Quinoa, SCI (Service civil international), Solidaris, Solidarité socialiste, Victoria De Luxe, Viva Salud, Vlaams ABVV, Vrede vzw, Vrouwen in het Zwart Leuven, Westhoek Vredeshoek

Met 59 zijn ze. 59 vzw’s. Allemaal kennen ze één of meerdere vormen van subsidie. Die krijgen ze van de overheid. Dat is die overheid die door de burgers betoelaagd wordt om in een aantal taken te voorzien. Sommige van die taken zijn kerntaken, andere zijn wat minder ‘kern’, en zijn in iets mindere mate essentieel voor het voortbestaan van de natie.

Een kerntaak is bijvoorbeeld het uitbouwen en onderhouden van een kwalitatieve gezondheidszorg. Een andere kerntaak is bijvoorbeeld het verzekeren van de veiligheid van de burgers.

Een iets mindere kerntaak is bijvoorbeeld het op punt stellen van de dadelkwaliteit in de Sahara, het organizeren van een pannenkoekenbak ter ondersteuning van het Palestijnse volk, het organiseren van filmvoorstellingen ter ondersteuning van ontheemde asielzoekers, het verkopen van Nicaraguaanse chocolade ipv Belgische chocolade, het bevorderen van de integratie van niet-Westerse culturen, het ondersteunen van in het zwart geklede vrouwen tijdens stille wakes ter bevordering van een filmfestival over Afrika…

In het kamp van diegene die zorgen voor kerntaken vinden we het leger.

In het kamp van diegene die begaan zijn met niet-kerntaken vinden we de 59 vzw’s, waarvan we enkele doelen hierboven ter illustratie hebben opgelijst.

Niet dat die 59 vzw’s geen belangrijk werk zouden verrichten. Daar niet van. Dat is tenminste als je geen mongoloïde blik op België richt zoals deze 59 verenigingen dat doen en de betekenis en functie van een overheid alleen maar bekijkt in functie van dat ene kleine specifieke doel van de hobbyclub.

De 59 hierboven beschreven hobbyclubs hebben machtige vrienden, in dit geval de VRT die graag haar door de burgers betaalde platform ter beschikking stelt voor de eisen van deze overwegend uiterst links georiënteerde jongens en meisjes.

Op 25 april 2020 onderschreven deze 59 verenigingen de eis om per onmiddellijk de aanschaf van 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen door het leger stop te zetten en het geld te investeren in de gezondheidszorg als garantie om de coronacrisis te doorstaan.

Dat laatste vinden wij niet uit. Dat staat letterlijk zo te lezen op de VRT nieuwssite. De titel luidt: “Niet gevechtsvliegtuigen, maar een goede gezondheidszorg houdt ons veilig”.

Het moet zijn dat als je de gezamenlijke breincapaciteit van de voorzitters van deze 59 verenigingen neemt, en je stopt die in een computer, dan heb je waarschijnlijk een computer met het rekenvermogen van een Atari uit 1972. Althans dat leiden we af uit de argumenten van deze verenigingen in het artikel om aan te tonen dat corona veroorzaakt werd door de beslissing om gevechtsvliegtuigen aan te kopen, en dat bijgevolg corona alleen maar kan gestopt worden door de aanschaf van de gevechtsvliegtuigen stop te zetten. Het kan zijn dat we een kleine nuance in hun betoog gemist hebben, maar dat komt dan door de ondraaglijke lichtheid van hun gezamenlijke redeneringen.

Wat er ook van zij, voor elke 100 euro die in België door de Staat wordt uitgegeven gaat er 14 euro naar gezondheidszorg en 1,5 euro naar het leger. Dat het leger binnen haar 1,5 euro 34 vliegtuigen wil aankopen, is haar goed recht. Het behoort namelijk tot de kerntaak van een natie om IS-terroristen die een nationale luchthaven tot ontploffing brengen in hun rapen te schieten, liever nog bij voorkeur tussen de ogen. Het behoort tot de kerntaak van een natie om het luchtruim te verdedigen. Dat doe je niet met filmvoorstellingen. Dat doe je met straaljagers. Het behoort tot de kerntaak van een natie om defensie-afspraken met de buurlanden na te komen als deze leiden tot een grote gezamenlijke slagkracht tegen huurlingen, kalifaten, geestelijk gestoorden en religieuze incivieken. Dat doe je niet met stille wakes van in het zwart geklede madammen, dat doe je met een modern slagvaardig leger.

Het feit dat de VRT opinies toelaat van zwakzinnigen is mooi. Het feit dat zij geen platform geeft aan de entiteit die daadwerkelijk een kerntaak verricht, is beschamend en ontluisterend.

***

Foto: F-35 vliegt door de geluidsmuur. 

***

‘t Is niet dat ‘tScheldt bemand en bevrouwd wordt met oorlogszuchtige lieden. U kent ons, wij zijn wijn- en pinten drinkende narren. Maar soms moet je durven zeggen dat er een straaljager nodig is om het luchtruim op te kuisen. En by the way, in tegenstelling tot die 59 vzw’s krijgt ‘tScheldt geen subsidies. Wat ons betreft mogen de subsidies die wij eigenlijk verdienen door de overheid gebruikt worden om zo’n straaljager eens goed vol te tanken. Kies een abonnement:

 

3 reacties op “59 subsidieslurpende actiegroepen eisen ontbinding aankoop gevechtsvliegtuigen

  1. Misschien beter de nieuwste ‘Drones’ aanschaffen ?? werkt ook heel effectief de laatste tijd schijnt .. ja ze gaan nog nie door de geluidsmuur maar zijn wel heel precies in de afwerking van de job.

  2. Kunnen die 59 VZW’s hun subsidies niet halveren op voorwaarde dat ze voor de uitbouw van de gezondheidszorg gebruikt worden ? Nee , want dan kunnen hun overbetaalde directeurs niet mer naar de hoeren gaan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *