Regen-boog-folie-luifel-event te Antwerpen – 't Scheldt

Regen-boog-folie-luifel-event te Antwerpen

Op 8 juli is in Antwerpen de ‘Stop Intimidatie’-campagne begonnen. Een kleurrijk evenement dat compleet focust op holebi- en transfobie. Blikvanger van dit jaar is de luifel boven het Theaterplein die met regenboogfolie wordt omgebouwd tot een regenboogdak van 1.900 vierkante meter…

Gedurende de afgelopen decennia dook steeds vaker dezelfde vraag op: Wat las de bekendste homo van de afgelopen eeuw, Adolf Hitler, voor het slapengaan? Televisie was er zelfs in hogere kringen nauwelijks en ook het enthousiasme voor gezelschapsspellen nam tijdens de oorlog aanzienlijk af. Het was immers maar al te gemakkelijk tijdens het rennen van de ene naar de andere bunker kaarten, dobbelstenen of zelfs de pot te vergeten. Over de pot gesproken. Wat te denken van de zangeres Sarah van K’s Choice? Eén van de bekendste nummers van K’s Choice is denk ik wel “Not an Addict”. Zo’n heerlijk nummer is dat met dat gehijg aan het begin. Sarah woont samen met haar vriendin en vier kinderen. In 2012 werkte ze bij de brandweer.

Daarom is het ook zo fijn dat er binnen dit kader eindelijk eens aandacht wordt besteed aan iets dat de moeite waard is: Op 8 juli 2019 is in Antwerpen de ‘Stop Intimidatie’-campagne begonnen. Een kleurrijk evenement dat compleet focust op holebi- en transfobie. Blikvanger van dit jaar is de luifel boven het Theaterplein die met regenboogfolie werd omgebouwd tot een regenboogdak van 1.900 vierkante meter.

Volgens schepen Claude Marinower wil de stad zo tonen dat ze achter homo’s, lesbo’s en en transgenders staat. “Voor ons maakt het niet uit wat iemand in zijn vrije tijd doet. Als hij of zij het maar niet te bont maakt.”

Tijdens de weekends zijn er op verschillende locaties in de stad lezingen van o.a. Jaouad Alloul, Kristof Calvo, Frans Timmermans en schrijver Adriaan van Dis. Een kleine greep uit het ruime aanbod: homofobie door de eeuwen heen, sportief douchen (spreker is de kickbokser Alain Nkoum), biseksuele huisdieren en homoseksualiteit in het derde rijk. Muziek wordt verzorgd door K’s Choice, Serge Buyse (Buzze) en de Franse transgendergroep Croque Madame.

Als klap op de vuurpijl krijgen de kubus aan bibliotheek Permeke en 18 basketborden op verschillende locaties door de stad eveneens een regenboogjasje. De regenboogzebrapaden krijgen een opfrisbeurt.

De campagne loopt tot en met 4 augustus.

Ardy Beld

***

Steun het meest progressieve transmagazine van Vlaanderen: ‘tScheldt. Klik hier!

1 reactie op “Regen-boog-folie-luifel-event te Antwerpen

  1. Hopelijk kennen die manifestaties veel bijval door massale opkomst van islamieten die dergelijke programma’s erg kunnen smaken ,en worden ze in goede banen geleid door de leatherboys van Serge Muyters de big Boss bij de flikken ,het is maar dat van dergelijke evenementen de hardwerkende burger wakker ligt .Ab amicis honesta petamus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *