ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1e klasse voetballers met jaarloon van 337.000€ technisch werkloos … TOTAAL ONAANVAARDBAAR – 't Scheldt

1e klasse voetballers met jaarloon van 337.000€ technisch werkloos … TOTAAL ONAANVAARDBAAR

Er zijn nu twee voetbalploegen uit 1e klasse die hun voetballers technisch werkloos hebben gemaakt. Het gaat om Cercle Brugge en Waasland-Beveren. Pardon our French, maar dat is zo ongeveer de meest cynische besparingsmaatregel die een voetbalclub kan nemen…

Er zijn nu twee voetbalploegen uit 1e klasse die hun voetballers technisch werkloos hebben gemaakt. Het gaat om Cercle Brugge en Waasland-Beveren. Pardon our French, maar dat is zo ongeveer de meest cynische besparingsmaatregel die een voetbalclub kan nemen. 

**

De voetballers van deze clubs verdienen gemiddeld 337.000 € bruto per jaar.

De bevolking weet dit niet, maar de voetbalclubs hebben in een grijs ver, katholiek, verleden een deal met de overheid gesloten dat profvoetballers maar sociale bijdragen moeten betalen alsof ze een maandloon hebben van, val niet om… 2.281,09 € per maand, terwijl ze in werkelijkheid een loon van  28.000 per maand krijgen.

Dat wil zeggen dat IEDEREEN die geen profvoetballer is in België meer sociale lasten betaalt dan een profvoetballer.

‘t Is maar dat U het weet.

Gunstmaatregel

Deze gunstmaatregel was een maatregel vanuit de redenering dat voetballers zo dom zijn dat ze na hun actieve voetbalcarrière niet meer als normale mensen konden gaan werken, en dus alles ineens moesten verdienen vooraleer ze op 32-jarige leeftijd zouden moeten stoppen met voetballen.

Met andere woorden deze gigantische lonen waren bedoeld als buffer voor een leven zonder loon in een niet al te verre toekomst.

Nu de dekhengsten van het groene gras drie weken niet meer hebben getraind, plots doen alsof er al reden is om hen ‘technisch werkloos’ te maken, is een aanfluiting van de werkelijkheid.

Dit is niet anders dan misbruik maken van een systeem dat nooit never jamais in de eerste plaats voor hen bedoeld was.

Dat wil zeggen dat wij, de bevolking, deze voetballers nu 70 % van hun loon gaan betalen omdat ze ‘technisch werkloos’ zijn.

Wij vragen dan ook de ONMIDDELLIJKE afschaffing van de sociale voordelen van topvoetballers.

Wat hier gebeurt is een PURE SCHANDE.

Immens loonvoordeel voor profvoetballer

Gewoon voor de lol rekenen we even uit wat voor een IMMENS loonvoordeel een profvoetballer heeft in België:

In het onwaarschijnlijke geval dat U evenveel verdient als een eersteklasse voetballer, dan verdient U minstens 337.000 € per jaar (de boys van Anderlecht verdienen gemiddeld het dubbele!)

Dit is wat U de overheid moet betalen aan sociale lasten in vergelijking met wat een voetballer betaalt:

U verdient dus 337.000 € bruto per jaar.

Uw werkgever betaalt dan voor U ca. 7.032 € per maand aan de RSZ.
De voetbalclub betaalt voor haar voetballer ca. 570 € per maand aan de RSZ.

U, als werknemer betaalt persoonlijk nog eens 3.672 € per maand aan de RSZ.
De voetballer betaalt persoonlijk… 298 € per maand aan de RSZ.

In totaal houdt U over op jaarbasis: 208.665 €
In totaal houdt de profvoetballer over op jaarbasis: 326.579 €

Dat wil zeggen, U zal 128.335 € hebben afgedragen aan de RSZ op jaarbasis.
De voetballer zal… 10.695 € hebben afgedragen aan de RSZ op jaarbasis.

Met andere woorden als U een postbode bent, of iemand in de zorgsector dan betaalt u MEER aan de RSZ dan een profvoetballer.

En terwijl U nu de post aan het bedelen bent zonder mondmasker, of terwijl U nu de oma en de opa van de profvoetballer aan het verzorgen bent in het ziekenhuis of de zorginstelling, kan mijnheer de profvoetballer rustig met zijn Maserati koffiekoeken gaan halen want hij is… technisch werkloos. En weet U wat? U betaalt nu ook zijn loon.

***

Foto: Extreme vreugde bij Waasland-Beveren. Ze zijn allemaal technisch werkloos met een gemiddeld jaarloon van 337.000 € bruto. 

***

De ‘gazetten’ die moeten leven van hun sportnieuws, en die toegang moeten krijgen tot de ‘sterren van het land’ voor de broodnodige interviews, kunnen niet schrijven wat ‘tScheldt schrijft. Dat maakt alles des te cynischer. Steun daarom ‘tScheldt. Kies een abonnement:

3 reacties op “1e klasse voetballers met jaarloon van 337.000€ technisch werkloos … TOTAAL ONAANVAARDBAAR

  1. Ik stel voor dat we die arme voetballers effectief 70 % uitbetalen. 70% van die 2.281€ wel te verstaan. En vanaf heden gaan ze betalen zoals u en ik. (Ook voordeel in natura zoals firmawagen, huis / appartement van de firma,…) Moeilijke tijden vragen scherpe maatregelen. Dat geldt vanaf heden en voor altijd zoals voor Jan en alleman. Afgesproken!

    1. Het loon van 337.000 euro bruto per jaar is het officiële gemiddelde loon van profvoetballers in eerste klasse. Het kan zijn dat bepaalde ploegen minder betalen. De spelers van Anderlecht krijgen bijvoorbeeld gemiddeld het dubbele van die 337.000 euro bruto per jaar. Maar U mag er zeker van zijn dat er spelers bij Waregem rondlopen die een pak meer krijgen dan 2.200 euro netto per maand. (‘tScheldt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *