11 dagen geleden… Maggie: “we gaan niet in zee met stoute mondmasker traders” – 't Scheldt

11 dagen geleden… Maggie: “we gaan niet in zee met stoute mondmasker traders”

Op 5 maart 2020 meende Maggie De Block, minister van Gezondheid en Lijfelijke Ontsporing, nog stoer te mogen doen op de nationale televisie en met een arrogantie zo groot als haar uitpuilende ego te mogen stellen dat er stoute traders waren die haar mondmaskers probeerden te verkopen…

Featured Video Play Icon

Op 5 maart 2020 meende Maggie De Block, minister van Gezondheid en Lijfelijke Ontsporing, nog stoer te mogen doen op de nationale televisie en met een arrogantie zo groot als haar uitpuilende ego te mogen stellen dat er stoute traders waren die haar mondmaskers probeerden te verkopen.

**

Nooit zou ze mondmaskers kopen van stoute traders, spuide ze giftig. “Want die vragen 50 % voorschot en laten dan aan de andere kant van de wereld mondmaskers maken die je misschien nooit ontvangt”.

Met veel bravoure stelde Maggie “wij werken met erkende leveranciers met erkende kwaliteit voor maskers!”

We zijn 16 maart 2020 en de geruchten beginnen onheilspellend te worden. Maggie heeft zich laten rollen, er zou voor miljoenen euro’s gefraudeerd zijn door een Turkse partij bij wie de regering mondmaskers heeft besteld. Weg geld. Geen maskers.

We herinneren de lezer even aan de coronavirus tijdlijn:

Op 31 december 2019 meldde China aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO in het Engels) dat ze een probleem hadden met een ongekend virus.

Op 9 januari 2020 stierf in China het eerste slachtoffer aan corona, een 61-jarige man die op de vismarkt in Wuhan inkopen had gedaan.

Op 11 januari 2020 werd zijn overlijden bekend gemaakt.

Op 13 januari 2020 meldde de WHO dat er een eerste zieke was buiten China, met name in Thailand, het was een vrouw die terugkwam van… Wuhan.

Op 16 januari 2020 meldde Japan een eerste zieke, een man die terugkwam van… Wuhan.

Op 23 januari 2020 werd de stad Wuhan in quarantaine geplaatst.

Op zondag 2 februari 2020 worden 12 Belgen teruggevlogen uit Wuhan en onder massale mediabelangstelling opgesloten onder quarantaine in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek.

Maggie De Block toetert op radio en tv: “Dit gaat om gezonde mensen, dat wil ik benadrukken… De kans dat zij besmet zijn, is zeer klein. Maar we nemen alle voorzorgen, om de gezondheid van de rest van de bevolking te garanderen.”

Voor de goede verstaander, onder die 12 Belgen zitten executives, high potentials en journalisten, een groepje dat moet gesoigneerd worden want een aanwezige journaliste in het groepje rapporteert elke dag in de media wat er met hen gebeurt.

Maggie en Marc (Van Ranst), ondertussen zelfverklaarde corona-sceptici, fronsen even de wenkbrauwen als blijkt dat onder de 12 “gezonde” Belgen plots toch een geïnfecteerde Belg zit. Tiens… dat ‘griepje’, zoals Marc Van Ranst het steevast noemt, blijkt toch sluwer dan verwacht denkt een gewone gemiddelde Vlaming dan. Niet zo Marc en Maggie, zij komen elke dag geïrriteerd op TV om te zeggen dat er eigenlijk niets aan de hand is. Op hun gezichten lees je wat ze echt denken van dat domme klootjesvolk dat ligt te zeiken over een ‘griepje’. Er zijn zelfs onnozelaars onder dat klootjesvolk die mondmaskers beginnen te kopen. Stel je voor. “Allemaal niet nodig”, stelt Marc Van Ranst met grote zekerheid. “Mondmaskers helpen niet. Doe gewoon, er komt een griepje op ons af. Dat is al. Weet je wel hoeveel mensen er sterven aan de gewone griep in dit land? Maak U dus geen zorgen. Er is eigenlijk niets aan de hand.”

Als enkele weken later honderden Belgen, gewone Vlamingen, geen high potentials noch corona-journalisten, terugkomen uit Italië, waar het corona als een tornado met razende snelheid om zich heen grijpt, vindt Maggie het niet nodig om mensen in quarantaine te plaatsen. Blijkbaar geldt het adagio “we nemen alle voorzorgen, om de gezondheid van de rest van de bevolking te garanderen” plots niet meer. Geen vliegtuigen, geen militair hospitaal, geen quarantaine. Welkom thuis iedereen, ga gerust naar school en verspreid het virus onder familie en vrienden.

De passage van Marc Van Ranst op TV waarin hij met de ogen ten hemel gericht verveeld zegt dat er hoegenaamd GEEN corona is in skigebieden, is er een voor de geschiedenisboekjes.

Ondertussen lijken de Chinezen het virus onder controle te hebben, blijkbaar in weerwil van het feit dat ze met miljoenen tegelijk mondmaskers hebben gedragen en dat de overheid alle medische personeel van antivirus pakken en gespecialiseerde ademhalingsapparatuur heeft voorzien.

Maggie en Marc vinden dat allemaal overtrokken en volstrekt onnodig. Daarom zijn er in België vlak voor de tornado hier opsteekt, GEEN mondmaskers, NIET GENOEG reagentia (producten om mensen te testen), GEEN antivirus pakken en GEEN gespecialiseerde ademhalingsapparatuur voor het medisch personeel in de ziekenhuizen.

‘tScheldt durft voorzichtig stellen dat elke corona dode die de komende weken in Vlaanderen valt, een dode is op de kap van Maggie, Marc en hun politieke kornuiten.

***

Video: Maggie De Block over stoute mondmasker traders, dd 5 maart 2020

***

Vooraleer ‘tScheldt uit de lucht wordt gehaald door de overheid, zouden we graag enkele onderzoeksjournalisten betalen om dieper te gaan graven in de politieke loopgraven van Brussel, want daar gebeuren zaken die het daglicht niet mogen zien. Steun ons met een abonnement:

1 reactie op “11 dagen geleden… Maggie: “we gaan niet in zee met stoute mondmasker traders”

  1. Er is nog steeds geen controle blijkbaar op onze luchthavens ,alles komt binnen zonder bellen ,recht van het vliegtuig het land in ,een volkstribunaal dringt zich hier op , volgens de zichzelf benoemde “crisis regering” die zelfs het parlement aan de kant heeft geschoven “hebben zij het beste voor met de mensen” de linkse fascistoïde bende ‘illuminatie’ hebben zelf schuld aan deze catastrofe , en weer zullen zij er mee weg komen , de wetten liggen al op tafel , totale dictatuur zonder
    weerstand ! ,Brave new world is realiteit aan het worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *