header

HvdN 5-12-2016

Adriaan van Gansen

ACTUEEL

Zal Open Vld-partijvoorzitter Gwendolyn Rutten de moed hebben om de twee Open Vld-meester-profiteurs - Karel de Gucht en Leopold de Backer - uit de partij te gooien?

Ons bericht van gisteren wordt bevestigd.

Vandaag in De Tijd:

'Open VLD’ers Karel De Gucht en Leopold De Backer zijn bestuurder en aandeelhouder.
De Nationale Bank plaatst grote vraagtekens achter het financiële reilen en zeilen van de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital. Dat bevestigen meerdere bronnen...

... Er is ook twijfel of de boekhouding wel een juist beeld geeft van de financiële situatie - er zijn hoge onkostennota’s opgedoken - en er rijzen bedenkingen bij de samenstelling van de raad van bestuur en de directie. Een topdirecteur van het bedrijf werd onlangs ontslagen'.

*

Open VLD’ers Karel De Gucht en Leopold De Backer zijn bestuurder en aandeelhouder.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

De Nationale Bank plaatst grote vraagtekens achter het financiële reilen en zeilen van de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital. Dat bevestigen meerdere bronnen.

Open VLD’ers Karel De Gucht en Leopold De Backer zijn bestuurder en aandeelhouder.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

De Nationale Bank plaatst grote vraagtekens achter het financiële reilen en zeilen van de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital. Dat bevestigen meerdere bronnen.

EXCLUSIEF

STINKEND BLAUWE BOEL

MERIT CAPITAL

'De beursvennootschap Merit Capital is opgericht in 2000 door een ervaren groep beleggers. Hun ervaring heeft geleid tot de overtuiging te willen werken vanuit een filosofie van transparantie en gezamenlijk belang. Van focus en resultaatgerichtheid'.

Weer in opspraak:

Open VLD-ers De Gucht en De Backer
(... ervaren beleggers...)
Wanbeheer
(o.m. feesten, recepties enz.)
door de twee OpenVLD-bestuurders
brengen vermogensbeheerder
Merit Capital
op de rand van faillissement.

Lees ook http://derijkstebelgen.be

 

2016-12-05 19:30:35

HvdN II 5-12-2016

Boerskot

ACTUEEL

 

NIEUWS UIT ZUID-AFRIKA

BOERSKOT BERICHT:

IS MALEMA HIV Positief ?

In Afrikaans = VIGS (Verskriklike Invektie van die Gat Seksie).

Dankie vir vandag se berig in ‘tScheldt oor Malema.
Daar is vandag ‘n groot gespot met sy “dieet”.  Almal in Suid-Afrika ken die man as ‘n vet man – byna soos wat Bart de Wever was – maar die laaste tyd word die man baie maer. 
Sy kantoor het ‘n amptelike verklaring uitgereik dat hy op ‘n baie streng dieet is.  Maar, die publiek dink nie so nie.  Baie mense dink hy is HIV Positief. 
* In Afrikaans = VIGS (Verskriklike Invektie van die Gat Seksie).

Groetnis.
Boerskot

 

2016-12-05 20:55:10

1265 van A tot Z

Redactie

Lees 't Scheldt 1265 in één keer...

2016-12-13 00:00:00
Lees verder>>

1265 Inh

Redactie

IN DIT NUMMER

Prenten van: Harry * Toni * Hansha * Manten * Fré * Bob

Blz. 1: Korbo Spotprent Sinterklaas-Zwarte Piet: ‘Ik blijf’

Blz. 2: Boerskot stuurde nog een brief uit Suid Afrika. Over Malema * Colofon * Inhoud

Blz. 3: Dagklapper * Spotprent Hansha: Makkelijk * Onze Even-naaste * Lucia * Volksweerkunde * Citaat I Boerskot * Citaat II Boerskot * Spotprent Fré * De Druivelaar * Bert Murrath Fre en de Angsthazen

Blz. 6/7: Boekbesprekingen door Katelijne

Blz. 8: Sylvain Ephimenco Vrees en angst * U kiest Koning Onbenul - Koningin Troela

 

2016-12-13 00:00:00

1265 Pr Korbo

Korbo

ACTUEEL

korbo zwarte Piet

 

2016-12-13 00:00:00

1265 Act 1

Boerskot

ACTUEEL I

Gelukkig kon hij het niet laten:
Boerskot leverde ons nog een paar berichten.
Dank u wel Peter !

***

MALEMA STOOK STEEDS REVOLUSIE

 

2016-12-13 00:00:00
Lees verder>>

HvdN 4-10-2016

Redactie

ACTUEEL

Wie wordt

KONING ONBENUL
 KONINGIN TROELA
2016?

Deel ons mee wie
volgens u
de titel verdient van
Koning Onbenul en Koningin Troela.
Wie de titel reeds verkregen heeft komt niet meer in aanmerking:
een onbenul blijft een onbenul…
Stuur ons de naam van uw
kandidaat-kandidate naar

Redactie ‘t Scheldt,
Helenalei 53, 2018 Antwerpen redactie@tscheldt.com

*

affiche

Onze abonnees kiezen:

*

Ik kies voor Bart de Wever.
Genera

*

Zeer geachte Redactie, met betrekking tot de verkiezing van de koning Onbenul en koningin Troulala, ben ik zo vrij namens mezelf alle tsjeven in geheel als kandidaat naar voren te schuiven. Geef de persoonlijke titel van koning Onbenul wat bij betreft maar aan onbenul Kris Peeters. De titel van koningin Troelala gaat wat mij betreft naar de gevaarlijkste vrouwelijke stjevensmoel sedert W.O. II: Miet Smet. Door de voormalige huismeid van de Kwal van Vlaanderen werd de islam in Vlaanderen in 1974 als officiële Vlaamse religie erkend en gesubsidieerd en werd het verderf aldus bij wet verankerd. De tsjeven zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor het verderf en leegroven van Vlaanderen door Turken, Marokkanen, zigeuners en ander fraais. De socialisten zijn weliswaar crapuleuser, maar de tjseven het gevaarlijkst!
Met oprechte Hoogachting, P. Donckers

*
Beste redactie, Voor mij komt zeker als eerste, Kris Peeters  in aanmerking voor koning onbenul ! Geef hem a.u.b. dit kroontje, hij zoekt er al zo lang naar, en telkens krijgt hij het deksel op zijn neus. Als tweede onze “lieve” donker gekleurde medeburger van Sint Niklaas Wouter Van Bellingen. Dan stopt hij misschien met zeuren over de “Zwarte Pieten” kwestie? (als er geen probleem is, dan moet ge er zelf een creëren!!). Voor koningin troela, een echte koningin, Paola, maar dat mag niet zeker? Gegroet De Beule Dirk
*

Hallo Bert,

In de armste gemeente van België, Sint (godbetert)-Joost, gaat het gemeentepersoneel nog slechts 4 (vier) dagen per week werken. Mét behoud van loon. Burgemeester Emir Kir PS, of wat dacht u? en met wortels in Erdoganistan – denkt zo een hoop werklozen aan de slag te krijgen. Waar het geld vandaan moet komen, zal hem (halal)-worst wezen. Ik dacht even hem voor te dragen voor de titel Koning Onbenul, maar bij nader inzien is dat te veel eer…
X,L, Antwerpen

*

B. Nijlen:

Hillary Clinton

Reactie 't Scheldt:
Gaarne een onbenul van hier

Geachte: LIEFST IEMAND VAN HIER AANDUIDEN": daar hebben we niet genoeg papier voor.
Dankuwel.JVL.

*

vermits U een troela en onbenul van hier wenst:
ik zou Calf-veau benoemen , maar voor zulk leugenachtig krapuul is dit te veel eer;
dus Van Biezen zelf dan maar , omdat hij plat op zij  buik gegaan is voor de poco nonsens en leugens vanCalf-veau en troela Gwendolien trutten voor de lafheid waarmee ze Van Biesen heeft laten vallen. 
Briers Ghislain

*

Gerald Gh.

Johan Bony, om zijn onbenullig boek

Hilde Crevits, om haar zangcarrière met een sos.

*


Voor mij mag het dit jaar Cristof Calvo zijn dit jaar. Een groter onbenul bestaat er niet.
Roland Jennes

*

Voor mij mag het ook de nulliteit met name Calvo wezen ! Heeft die luizigaard ooit wel gewerkt in zijn leven? Als koningin Troela mag het Maggie de Klomp, sorry, de Block zijn. 
G. Van H.
Berchem

*

...sorry, vergeten: als Calvo te weinig kans maakt voor de betiteling van Koning Onbenul mag het gerust de Godgewijde moslim-paladijn bisschop Johan Bonny worden ! Groet,
Guido Van Hemel/Berchem
*

Koning Onbenul is zonder twijfel de gefrustreerde Kris Peeters die zelfs ook de geplogenheden van de beleefdheid niet meer kent.

Paul Dieltiens.

*

Goedenavond

Voor mij mag het Calvo zijn samen met Gwendolyn Trutten
Mvg Dany Piron

*

Koning OnbenulKris Peeters vanwege zijn 'dat is niet wijs' terwijl hij zelf een dikke wijsneus is en zijn domme volharding van vermogenswinstbelasting die ook de kleine man zal treffen
Koningin Troela : Meryem Almaci wegens haar domme reacties en antwoorden op de Zeikende Dag en omdat ze door de VRT voortdurend in de watten wordt gelegd en haar talloze herhalingen dat het volk de regering beu is. Ik word daar tureluurs van.

Remo Pideg

*

 Een groot onbenul is Peter de Roover. Dat bewees hij reeds als 'leider' bij VVB en zeker als hoofdredacteur  van Punt.

G.M.

*

Koning Onbenul: Bart De Wever, omdat hij sterke verklaringen aflegt maar die niet in beleid omzet, zelfs niet poogt om te zetten, zoals zijn verklaring dat het Vluchtelingenverdrag moest "aangepast" worden, maar waarmee hij niets gedaan heeft; omdat hij nooit in de Kamer is en wegliep - om de krant te lezen in de cafetaria - toen de eerste minister het woord nam in de Kamer; omdat zijn strategie - beleid voeren tegen de gewone man in de hoop dat de PS een verdere regionalisering vraagt - laakbaar en verwerpelijk is; omdat hij zich smalend uitlaat over het Vlaams Belang (zelfs als die een resolutie indienen dat de zon schijnt dan nog stemt hij tegen); omdat hij sinds zijn vermagering een azijnpisser is geworden; omdat hij een pretentieus persoon is; omdat hij voor 'confederalisme' is, maar niet kan uitleggen wat dat is; omdat hij een Koning Onbenul is.  
Koningin Troela: Gwendolyn Rutten, omdat zij Luk Van Biesen vernederd heeft toegevende dat zij niet echt wist wat hij over Kitir gezegd had; omdat ik nog niet vergeten ben dat ze ooit zei 'We zijn hier niet in Kaboel', aldus de soldaten in het straatbeeld belachelijk makende, tot 22 maart van dit jaar kwam.
Luc Lamine, Rotselaar

*

De Wever en Homans

Roland Storm

*

Voor mij komt Steven Samyn, opperhoofd duiding bij de V(?)RT in aanmerking voor de titel Koning Onbenul en Machteld Libert die in ’t geniep Vlamingen probeerde te duiden als onverbeterlijke racisten zie ik wel zitten als Troela.
Hector van Oevelen

*

 Voor mij mag die socialistische achterlijke die de goede raad om terug naar Marokko te gaan niet opvolgde als Koningin Troela gekroond worden.

Voor Koning Onbenul is Peter de Roover een geschikte kandidaat!

B. Antwerpen

*

Het groot rood licht van de sp.a Tom Meeuws : onbekwaam.
P. R. Berchem

*

Koning Onbenul: Bart de Valck,  voor het om zeep helpen van de VVB.

 1. In plaats van Vlaamsgezinden bijeen te brengen zorgt hij dat iedereen de VVB verlaat (Pieter Vandermoere, Wart Van Schel, Erik D'hamers en Jonas Naeyaert)
2. Heeft persoonlijk alle ruiten ingegooid bij N-VA in het debat op de Zevende Dag, getuigt van ongeduld en weinig politiek inzicht. 
3. Beleidsplan niet uitgevoerd en zelfs niet aan begonnen, waardoor VVB zijn Vlaamse subsidies riskeert te verliezen. (Witboek en referendum)

4. Is een straatvechter en geschikt om het TAK te leiden, maar niet de VVB, geen vlotte spreker en schrijver
5. Ontkent beslissingen waarvan hij wel op de hoogte was, zoals de 'gekleurde affiche' van jong-VVB
6. Beschuldigde onterecht VVB-personeelslid en woordvoerder Jonas Naeyaert van vervalsing van persmededelingen, poging tot couppleging op het hoofdbestuur en teveel op het voorplan te willen treden (terwijl dit toch de taak is van een woordvoerder). Gevolg: JN nam zelf ontslag.
7. Dreigt met ontslag als de vergadering zijn voorstel niet volgt
G.M.

*

Calvo is inderdaad  een prima kandidaat voor Koning Onbenul. Een dramaqueen die met zijn  hysterische gemekker en bijna dagelijkse imitatie van een hyperkinetische herkauwende kameel aan een prijsje toe is, al was het maar om even te kalmeren. Wist u overigens wat het Spaanse "Calvo" wil zeggen ? Kaalhoofdig. Vandaar : Kristof de Kale for president !
Blatt Leser

*

De rol van koningin Troela is Gwendolyn Rutten om het lijf geschreven. Blinkend als een opgepoetst appeltje staat ze daar altijd te krijsen als een gepenetreerde baviaan, in de overtuiging dat decibels en armgezwaai meer indruk maken dan argumenten.
In een Vlaamse Regering stappen zonder het Regeerakkoord mee te hebben onderhandeld is al op zich uniek, om dan twee jaar later dat Regeerakkoord eenzijdig te willen wijzigen moet je een echte Troela zijn. Waarna bleek dat het thema (onderwijs), waar ze zich mee wilde profileren zéér zwak beheerste, en het Regeerakkoord niet eens kende ...  'Als het onderwijsplan niet verandert, dan tekenen wij niet' krijste  ze op 24 februari in het Vlaamse Parlement en in diverse interviews.
Heeft iemand sindsdien nog iets gehoord van Gwendolieg Trutten en haar Onderwijsvisie ? Iemand ?

Blatt Leser

*

Zonder twijfel Filip Dewinter

Door krampachtig verhangen te blijven aan de macht,zijn parlementaire wedde en de bijkomstige schnabbels,  bewijst deze egocentrist zijn partij alles behalve een dienst!

Erik Delobel

*

Koning Onbenul en Koningin Troela:

Magnette (Mag-njet) en Annelies Beck (hou uwe familienaam bij interviews!).

Vl gr

Lieven A.

*

Quote van de dag 9-11-2016

Wat kan men lezen op de website van Open-Vld ?
Het hoeft geen geheim te zijn: Gwendolyn Rutten hoopt vurig dat Hillary Clinton eindelijk de eerste vrouwelijke president van Amerika wordt. 'Ik was er van in het begin van overtuigd dat ze het zou halen, maar Trump heeft het haar wel even erg moeilijk kunnen maken', zegt Rutten

 http://www.openvld.be/?type=nieuws&id=1&pageid=88996

 Bij deze trek ik mijn voorstel om  Gwendolieg Rutten de titel Troela van het jaar te geven in. Het mens is gewoon gek.

Blatt Leser

*

Voor mij komt Steven Samyn, opperhoofd duiding bij de V(?)RT in aanmerking voor de titel Koning Onbenul en Machteld Libert die in ’t geniep Vlamingen ...
Roland Storm
*

 

2016-10-04 10:37:13

1265 Act II

Bert Murrath

ACTUEEL II

fre worsten

 

2016-12-13 00:00:00
Lees verder>>

1265 Act III

Redactie

ACTUEEL

koning

Wie wordt

KONING ONBENUL - KONINGIN TROELA 2016?

Deel ons mee wie volgens u de titel verdient van
Koning Onbenul en Koningin Troela.
Wie de titel reeds verkregen heeft komt niet meer in aanmerking: een onbenul blijft een onbenul…
Stuur de naam van uw kandidaat-kandidate naar

Redactie ‘t Scheldt, Helenalei 53, 2018 Antwerpen

redactie@tscheldt.com

 

 

2016-12-13 00:00:00

1265 Almanach

Redactie
Dagklapper

Met de decembermaand is het jaar weer uit. Gelukkig hij wiens balans goed sluit.
***

WEEK VAN

13 - 19 DECEMBER 2016

 

2016-12-13 00:00:00
Lees verder>>

1265 Even

Redactie
Onze evennaaste

 

* Lucia

* Volksweerkunde

* Boerskot Jordaan vermy FIFA onderzoek

* Citaat Kaaiman in De Tijd

* Boerskot SAA loodse geblameer vir lugdiens se skult

* De Druivelaar

 

2016-12-13 00:00:00
Lees verder>>

1265 K & K

Katelijne
SCHOUWTONEEL

BOEKBESPREKING

door Katelijne

*

ernest claes

*

wOLKERS fRUIT

*

PINTO

 

2016-12-13 00:00:00
Lees verder>>

1265 Ephi

Ephimenco

 

ephimenco

Sylvain Ephimenco

VREES EN ANGST

'... was in mijn ogen trouwens het bewijs dat Verstappen het niet alleen zo nauw neemt als het om zijn eigen leven gaat, maar ook wanneer de veiligheid van anderen in het geding is...'

 

2016-12-13 00:00:00
Lees verder>>

1265 Colofon

Redactie

JAARABONNEMENT

Fax: € 105 * Gedrukt: € 120 * Via internet en pdf: € 80

65+ en studenten: gedrukt € 100 * internet € 60

***

STEUNABONNEMENT: € 250

***

Fortisbank 001 3275577 60 * IBAN BE 73 0013 2755 7760

BTW: BE 465 269 606

***

’t Scheldt, Fax- en E-post-krant

uitgegeven door de vzw ’t Scheldt,
Helenalei 53, 2018 Antwerpen.
’t Scheldt verschijnt wekelijks.

Hoofdredacteur en verantwoordelijk uitgever:
Bert Murrath, lid VJV.

Medewerkers, schrijvers, tekenaars, fotografen
worden niet betaald
en zijn verantwoordelijk voor hun bijdrage.

***

Redactie en Administratie:

vzw ’t Scheldt Helenalei 53, 2018 Antwerpen

*

Tel: 03 239 70 22 & 0486 05 45 10

***

E-post: redactie@tscheldt.com

Web: www.tscheldt.be

***

 

2016-12-13 00:00:00

Bericht

Koning Onbenul 2015

onbenul luwel

Koningin Troela 2015


koningin troela 2015

*


 

aank

’t Scheldt is een onafhankelijk satirisch weekblad.
Alle medewerking (tekeningen, teksten enz.) gebeurt vrijwillig
en wordt niet vergoed.

Wij versturen gratis en wanneer het past een nieuwsbrief.
Abonnees kunnen vorige nummers raadplegen en afdrukken.

’t Scheldt wordt verspreid : gedrukt, per fax, per e-post
en op internet. Internet-abonnees hoeven slechts
Lees verder’ aan te vinken om het artikel volledig te kunnen lezen.

COLOFON

vzw 't Scheldt

Redactie en administratie:

Helenalei 53,

2018 Antwerpen

tel: 03 239 70 22 

loopfoon: 0486 054 510

fax: 03 230 83 54

-----

redactie@tscheldt.com

 

webpagina:

www.tscheldt.be


Hoofdredacteur:

Bert Murrath

 

SOFTWARE VAN

KOPPA DIGITALE MEDIA

T 0485 74 70 34

E Info@koppa.be