header

HvdN 28-08-2016

Blatt Leser

ACTUEEL

Blatt Leser

BOER KINI

Met meer dan driehonderd gingen ze zijn, aan het Antwerpse Steen.  De dames die de boerkini  gingen verdedigen. Dit onder het mom van "vrijheid".
Vandaar dat ze zich in alle mogelijke kledij gingen tonen, op het "Strandfeest". Viel dat even tegen, ook voor Blatt Leser, die ze wel eens wilde zien, dames allerhande die in boerkini, bikini, monokini of helemaal niets om het lijf hun rechten gingen komen opeisen. 
Driehonderd manifestanten? "Een honderdtal aanwezigen" aldus de regimepers (VRT vooraan, ...) .
Honderd? Excuseer? Enkele tientallen! De enigste krant die correct verslag gaf was ... Het Belang van Limburg! De wijzen kwamen ook al uit het oosten. "Uiteindelijk waren er slechts een handjevol moslima’s en niet-moslima’s op het ludieke strandfeest aanwezig" aldus hun journalist, ene duidelijk ontgoochelde doch eerlijke Mohamed Lagmough,
"Er waren meer journalisten dan manifestanten komen opdraven". Er waren inderdaad slechts enkele tientallen "manifestanten" (zie de pijnlijke foto's in De Standaard), waaronder welgeteld één exemplaar in een boerkini. Fier dat dit kieken was! Verder een zelden geziene collectie ergerlijke trienen. Eén volrijpe dame maakte zich feestelijk belachelijk door een gooi naar het wereldrecord cellulitis te doen door zich te manifesteren in een gatlelijke bikini, die ze in 1961 kreeg bij haar plechtige communie en die gezien het corpulente van haar lijf de onmogelijke opdracht had de kwabbels vet in te tomen. Men zou voorwaar eisen dat zoiets in een hobbezak gestopt wordt!
Voor de rest wat giechelende vrouwelijke moslims die door hun man afgezet werden en wegstoven voor elke journalist (omdat ze niet wisten wat ze van hun man mochten zeggen?).
Een pijnlijke gebeurtenis, niet alleen voor de initiatiefneemsters die afgingen zoals een gieter, doch ook voor de pers.  Wat bezielt hen om het te hebben over honderd manifestanten, wanneer het er dertig zijn?
Laten we eindigen een streepje humor.
Titel in Gazet van Antwerpen "honderdtal actievoerders...'  verder in het artikel opnieuw "er kwamen zo’n honderd actievoerders opdagen" om twee paragrafen lager plots te stellen     'Zaterdag bleken er echter toch slechts enkele tientallen deelnemers aanwezig te zijn'. Kunt U nog volgen? Gazet van Zwamtwerpen , ....

 

2016-08-28 22:09:13

1251 van A tot Z

Redactie

Lees 't Scheldt 1251 in één keer...

2016-09-06 00:00:00
Lees verder>>

1251 Pr Korbo

Korbo

ACTUEEL

korbo schengen

 

2016-09-06 00:00:00

1251 Inhoud

Redactie

IN DIT NUMMER

Prenten van: Harry * Toni * Hansha * Manten * Fré * Bob * Korbo * Roger

Blz. 1: Korbo Spotprent Schengen
Blz. 2: Sauer De bond van de oude krokodillen

Blz. 3: Boerskot bericht uit Zuid-Afrika

Blz. 4/5: Dagklapper * Spotprent Hansha * Onze Even-naaste * Volksweerkunde * Citaat I Fernand Huts * Sinjoor VB: Wie verliest? * Homo Criticus Drukte in de emmer snot * Maritieme Man van het Jaar

Blz. 6: Boekbespreking door Katelijne

Blz.7: Blatt Leser Doe Doe Leugenaar, volksmens * Hansha Pokemon-spotprent

Blz. 8: Rob Hoogland Gelukkig * Marc Altweg Kan Tom Meeuws de Frut redden?

 

2016-08-20 09:08:52

1251 Hfd Sauer

Sauer

ACTUEEL

decrooVLD'er Herman De Croo (77) keurvorst van Brakel en ommeland haalde nog eens de pers. Ditmaal niet door als een leenheer, gezeten op een schimmel (neen niet zijn zoon, maar wel een paard) door ‘zijn’ dorp te rijden. Ook niet door het wereldrecord scheel blauw kijken te verbeteren of door nog eens een nieuwe Decroaans woord uit te vinden, maar wel door te weigeren op te staan uit zijn zetel in het Vlaams Parlement.
Omdat De Croo zich in 2014 terug kandidaat stelde voor een politiek mandaat en voet bij stuk hield, werd er een compromis gesloten waarbij op z'n Belgisch de peer in twee werd gedeeld.
Herman De Croo
mocht de lijst voor het Vlaams Parlement duwen, maar zou halverwege de legislatuur plaats ruimen voor de Gentse egotripper Sas Van Rouveroij. Eenmaal het moment aangebroken riep men vanuit de Melsensstraat: ‘Changer’, maar De Croo gaf niet thuis.
Blauwe Herman
weigert simpelweg om zijn belofte na te komen

 

2016-09-06 00:00:00
Lees verder>>

1251 Act

Redactie

Paul Valkeniers: Maritieme Man van het Jaar 2016

De leden van ESPA (Vlaamse Vereniging van Maritieme en Logistieke Journalisten) hebben beslist Paul Valkeniers te verkiezen als Maritieme Man van het Jaar. De uitreiking zal in het najaar plaats vinden.

Paul Valkeniers werd verkozen omwille van de serene manier waarop hij Cepa - Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen - omgevormd heeft tot een performante dienstverlener voor de Havengemeenschap. Hij wordt gewaardeerd voor de wijze waarop hij stapsgewijs met alle belangengroepen de arbeidsveiligheid in de haven heeft verhoogd en het aantal arbeidsongevallen werd verminderd. Hij heeft ontegensprekelijk bijgedragen tot de modernisering van de havenwerking. Hij heeft in aanzienlijke mate bijgedragen om de sociale rust in de haven te bevorderen, zelfs en vooral in tijden van grote uitdagingen zoals het dossier van de Europese ingebrekestelling.

De Maritieme Award wordt al uitgereikt sinds 1972. Toen werd als eerste havenschepen Leo Delwaide sr. tot Maritieme Man van het Jaar uitgeroepen. Later ontvingen ook o.a. Walter Osterrieth, Eddy Bruyninckx, Marc Van Peel, Fernand en Karine Huts deze onderscheiding.
De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een erepenning die de god Scaldis voorstelt en de Scheldebron in Frans Vlaanderen. (Med.)

 

2016-09-20 09:55:21

1251 Act 2

Blatt Leser

ACTUEEL II

Blatt Leser

HET SP.A-SCHANDAAL TOM MEEUWS

Doe Doe Leugenaar, volksmens

We hebben het er al over gehad, over het nieuwe Witte Konijn dat de zieltogende sp.a uit de sloot moet halen, hier in onze Koekenstad. Nadat eerder Patrick Janssens hopeloos faalde en het aftrapte, Christine Van Broeckhoven na één ambtstermijntje als suffend parlementair huilend wegslofte, Yasmine Kherbache er eveneens na enkele jaartjes Antwerpen de brui aan gaf en botergeile Maya Fille à Maman Detiège enkel nog de pers haalt als ze weer eens eventjes een nieuwe vent heeft, of als de vorige het weer afgestapt is,  is er dus Tom Meeuws.

Een Westvloamse kwebbelaar die momenteel door een paar reclamejongens in collaboratie met de Regimepers heftig gepromoot wordt, en wel met het etiket volksmens. Woont al vijftien jaar in Antwerpen! Een kenner dus. Of het een goede social list zal zijn, weten we niet. Hij beschikt alleszins al over de gave van goed te kunnen liegen, dus we hebben er alle vertrouwen in.

Gevraagd naar de verkiezingsresultaten van de sp.a in Antwerpen stelt hij (Knack, 27 juli) ‘In 2006 klommen we met Patrick Janssens tot 38 %. In 2012 bleef daarvan 28 % over. In veel steden en gemeenten zouden de sp.a'ers een feestje geven met dat resultaat’.

Excuseer? In 2012...

 

2016-09-06 00:00:00
Lees verder>>

1251 Act III

M. Altweg

ACTUEEL III

Marc Altweg

Kan Tom Meeuws de Frut redden?

Net als in het eerste trimester daalde de Vlaamse dagbladsector ook nu weer (periode juli 2015 - juni 2016). De schade bedroeg ditmaal 1,9 procent. Alle titels leverden in op uitzondering van De Tijd (+ 3,1 %) en De Morgen (+ 2,1 %). Beide bladen dankten dit aan de vooruitgang van hun digitale versie. De Standaard (- 1,6 %) verkocht alweer merkelijk minder gedrukte nummers en recupereerde er onvoldoende via digitale weg.

Bij de populaire titels trappelde Het Laatste Nieuws enigszins ter plaatse, maar incasseerde Het Nieuwsblad een droge - 4,1 %.
Dit was echter niet het meest negatieve resultaat. Dat was weggelegd, u raadt het nooit, voor Gazet van Antwerpen met een onverbiddelijke - 4,3 %. Zusje Het Belang van Limburg kon de schade alweer beperken, ditmaal tot een min 1,3 %.

Bij Gazet van Antwerpen hopen ze allicht op een inhoudelijke surplus met de komst van sp.a-kopman in spe Tom Meeuws. Zijn inaugurale voorzet ‘Weg met De Wever’ was reeds een voorproevertje van de intellectuele diepgang die de lezer te wachten staat.

***

 

2016-09-06 00:00:00

1251 Almanach

Redactie
Dagklapper

Als de ‘r’ is in de maand
is het weer niet altijd staand
***
WEEK VAN

6 - 12 SEPTEMBER 2016

 

2016-09-06 00:00:00
Lees verder>>

1251 Even

Redactie
Onze evennaaste

 

* Nicolaas


* Volksweerkunde


* Citaat I Fernand Huts in Gazet van Antwerpen


* Wie verliest?

 

2016-09-06 00:00:00
Lees verder>>

1251 K & K

Katelijne
SCHOUWTONEEL

BOEKBESPREKING

door Katelijne

*

van riel

 

2016-09-06 00:00:00
Lees verder>>

1251 Z - A

Boerskot
Boerskot

* Staatsmag oor Afrikaanse skole

* Bedenkinge oor grondsituasie

* EFF verrassingsbesoek aan Orania

* EFF probeer Afrikaans vanaf Tuks-kampus boelie

 

2016-09-20 09:13:40
Lees verder>>

1251 Pr

Hansha

ACTUEEL III

SPOTPRENT HANSHA

POKEMON

 

2016-09-06 00:00:00

1251 Hoogland

Hoogland Rob
Hoogland

Rob Hoogland
KRINGEN

GELUKKIG

O, ja, da’s waar ook: het is komkommertijd. Je zou ’t niet zeggen, dat klopt. Ik zit dit stukje te tikken en denk: straks slaat de islamitische haat weer toe en is er prompt weer groot nieuws. Toch voel ik, nu het hoogzomer is en het leven licht en gemakkelijk en flierefluiterig zou moeten zijn, de behoefte om de gelukkigste momenten van mijn leven met jullie te delen, dat wil zeggen: de gelukkigste momenten van mijn leven voordat de oerdrift roet in het eten gooide. Voor je het weet is het te laat...

 

2016-09-06 00:00:00
Lees verder>>

1251 Homo

Homo Criticus
Maatjes

Drukte in de emmer snot
De kijkcijfers van de urenlange woordenbrij van Dyab Abou Jahjah tijdens Zomergasten op ‘den Ollandse teevee’ leverden dan slechts een 18de plek op, voor de schrijvende media is het optreden van deze zelfverklaarde vrijheidsstrijder een container vol gevonden vreten in deze komkommertijd. Deze zomer was er nog geen sprake van mysterieuze graancirkels, noch kroko’s en slangen die uit wc-potten opduiken. De orkaan aan geventileerde meningen – sommigen vinden DAJ zelfs verfrissend – is na een volle week nog niet gaan liggen.
Dus aarzelt Homo Criticus niet om ook een kolommetje op te eisen in het leger der alwetenden.

De eerlijkheid gebiedt Homo Criticus op te biechten dat hij geen 3,5 uur voor de buis heeft gezeten, maar uit de veelheid van letterlijke citaten toch een redelijke stand heeft kunnen opmaken van DAJ’s geestesgesteldheid. En die is: ‘een verwarde man’. Dat hij Bart De Wever een zionistenpijper noemde (omdat de burgemeester Joodse instellingen wilde beveiligen na de aanslag op het Joods Museum in Brussel), moeten we niet letterlijk nemen, zo grinnikte hij op tv. Nou, ten eerste is het Joods Museum geen Israël-museum, en is DAJ dus niet alleen anti-Israël maar wel degelijk antisemiet.
Vervolgens: niemand heeft die uitspraak ooit letterlijk genomen. Stel u voor: Bart De Wever in een even onwelvoeglijke pose als de Turkse geitenneuker!

Wijlen Theo van Gogh beschreef DAJ als ‘de pooier van de profeet’.
Prof. Dr. Bob Smalhout, bij leven en welzijn alom geliefde columnist van de Telegraaf (en huisvriend van ’t Scheldt) vergeleek hem met Hitler en wenste hem subtiel de kogel toe. Homo Criticus gaat niet zo ver, maar heeft wel enkele prangende vragen. Zoals over de bestaansmiddelen van de heer Abou JahJah (wat blijkbaar ‘glimlachende wolf’ zou betekenen). Worden zijn columns in de Standaard misschien even royaal vergoed als die van Mulder in Het Laatste Nieuws?

En dat schijnhuwelijk met die Belgische Marokkaanse, heeft het gerecht daar ooit wat mee gedaan? Ooit typeerde Marcel Möhring in de Groene Amsterdammer DAJ als ‘onwelriekend, onsamenhangend, een paling in een emmer vol snot’.
Letterlijk hetzelfde wat Jan de Zutter opinieerde op Knack.be over de N-VA. Het wordt daar verdomd druk in die snotemmer.
Met De Wever én Abou Jahjah erin vreest Homo Criticus voor een potje paling worstelen.
Homo Criticus

 

2016-09-06 00:00:00

1251 Colofon

Redactie

JAARABONNEMENT

Fax: € 105 * Gedrukt: € 120 * Via internet en pdf: € 80

65+ en studenten: gedrukt € 100 * internet € 60

***

STEUNABONNEMENT: € 250

***

Fortisbank 001 3275577 60 * IBAN BE 73 0013 2755 7760

BTW: BE 465 269 606

***

’t Scheldt, Fax- en E-post-krant

uitgegeven door de vzw ’t Scheldt,
Helenalei 53, 2018 Antwerpen.
’t Scheldt verschijnt wekelijks.

Hoofdredacteur en verantwoordelijk uitgever:
Bert Murrath, lid VJV.

Medewerkers, schrijvers, tekenaars, fotografen
worden niet betaald
en zijn verantwoordelijk voor hun bijdrage.

***

Redactie en Administratie:

vzw ’t Scheldt Helenalei 53, 2018 Antwerpen

*

Tel: 03 239 70 22 & 0486 05 45 10

***

E-post: redactie@tscheldt.com

Web: www.tscheldt.be

***

 

2016-09-06 00:00:00

Bericht

Koning Onbenul 2015

onbenul luwel

Koningin Troela 2015


koningin troela 2015

*


 

aank

’t Scheldt is een onafhankelijk satirisch weekblad.
Alle medewerking (tekeningen, teksten enz.) gebeurt vrijwillig
en wordt niet vergoed.

Wij versturen gratis en wanneer het past een nieuwsbrief.
Abonnees kunnen vorige nummers raadplegen en afdrukken.

’t Scheldt wordt verspreid : gedrukt, per fax, per e-post
en op internet. Internet-abonnees hoeven slechts
Lees verder’ aan te vinken om het artikel volledig te kunnen lezen.

COLOFON

vzw 't Scheldt

Redactie en administratie:

Helenalei 53,

2018 Antwerpen

tel: 03 239 70 22 

loopfoon: 0486 054 510

fax: 03 230 83 54

-----

redactie@tscheldt.com

 

webpagina:

www.tscheldt.be


Hoofdredacteur:

Bert Murrath

 

SOFTWARE VAN

KOPPA DIGITALE MEDIA

T 0485 74 70 34

E Info@koppa.be